Štyri tipy na dokonalé uvoľnenie od žien po celom svete

Náročný deň je niečo, čo každý pozná veľmi dobre. No nie každý má spoľahlivý recept na mentálny detox, ktorý zmyje psychickú tiaž a dopraje vám sladké sny. Skúste to ako ženy po celom svete.

10.06.2018 11:18
káva Foto:
Fika je prestávka na zastavenie, na vychutnanie si kávy všetkými zmyslami v dobrej atmosfére.
debata

Škandinávske Hygge

Tento spôsob života začína byť veľmi obľúbený vďaka schopnosti spaľovať stres. Jeho základnými piliermi sú príjemná vôňa, nohy v teple a oheň. Sviečky, krb, rôzne lampy a fakle. Je to detox na dušu hľadieť do plameňa sviečky a držať partnera za ruku. Pritúliť sa a prežívať spoločne tieto slastné okamihy. Žiadny televízny program vám tak neprečistí psychiku ako pohľad do plameňa.

Horúce kúpele

Fandia im hlavne Maďarky, pre ktoré sú wellness a kúpele zaručeným receptom na telesný aj psychický detox. A čo si od nich môžete požičať, aj keď nemáte na blízku termálny prameň? Napustite si vaňu o pár stupňov teplejšiu ako obvykle. Pridajte penu, vonné soli a silice. Príjemná hudba, zatvorte oči a užívajte si, ako teplá voda vyťahuje z vás stres a príjemné prostredie vás napĺňa pokojom. Domáci wellness už zachránil mnoho bezsenných nocí.

Švédska Fika

Pre západný spôsob života je káva stimulátorom k ďalšej aktivite. Často ju preto pijeme horúcu, so sebou, narýchlo. Aby kofeín nakopol naše srdce a myslenie čo najskôr. No vo Švédku je pitie kávy spoločenský rituál nazývaný Fika. Kamaráti, partneri, vôňa kávy, pohoda aj viac ráz do dňa. Fika je vlastne prestávka na zastavenie, na vychutnanie si kávy, lahôdky, pochutiny všetkými zmyslami v dobrej atmosfére. Výhodou je, že takýto rituál počas dňa z vás priebežne obmýva negatívne emócie a prináša stav pohody. No a následne sa aj vďaka krátkemu oddychu, relaxu a kofeínu pracuje lepšie a ľahšie.

Ajurvéda

Je stále populárnejšia, ale nie vďaka reklame, ale účinkom. Ajurvédske oleje si dnes môžete zaobstarať aj u nás, akurát potrebujete niekoho, kto vám ich príjemnou masážou rozotrie po tele. Masírovanie, dotyky, príjemné vône a účinky ajurvédskych olejov majú extréme uvoľňujúci účinok. Takže prečo si ho nedovoliť na odpútanie sa od životného stresu a stereotypu?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kúpele #wellness #stres #káva #masáž #detox #ajurvéda #hygge #Fika #negatívne emócie

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...