Toto sú dôvody, prečo rastie bruško

Neteší vás pohľad do zrkadla a dôvodom je prečnievajúci tuk v oblasti pásu? Pokiaľ sa odstránia základné príčiny, ktoré spôsobujú hromadenie tukových vankúšikov na tejto najkritickejšej telesnej partii, výhra v podobe štíhleho tela je na dosah.

04.06.2018 07:00
obezita, brucho, strava, tučnota, tuk,... Foto:
Veľké brucho nie je len estetickým problémom, ale ukazuje aj na nebezpečný viscerálny tuk.
debata (1)

Odborníci upozorňujú, že väčší objem brucha môže byť spôsobený nielen podkožným tukom, ale aj takzvaným viscelárnym, ktorý sa nachádza medzi orgánmi v brušnej dutine. Medzi najznámejšie typy zaraďujeme:

1. Alkoholové bruško

Medzi základné príčiny spôsobujúce nárast telesnej hmotnosti, ale aj objemu tejto telesnej partie patrí popíjanie alkoholu. Ten pri zvýšenej konzumácii spôsobuje problémy s trávením jedla a nafukovaním. Alkohol navyše obsahuje zostatkový cukor, ktorý zvyšuje jeho kalorickú hodnotu. Telo sa s nahromadenou energiou vyrovnáva starým známym spôsobom. Nespotrebovanú energiu ukladá do tukových zásob. A najviac si to odnesie práve brucho.

2. Tehotenské bruško

Tuk na bruchu počas gravidity je veľmi dôležitý. Jeho základnou funkciou je chrániť dieťa, ktoré sa vyvíja v lone matky. Mamičky sa často po pôrode pasujú s problémom prevísajúceho brucha, ktoré sa nedokáže v priebehu krátkej doby vrátiť do normálu. Budúcim maminkám sa preto odporúča konzultovanie chudnutia s odborníkom, poprípade nenáročné športovanie, vrátane jogy.

3. Brucho spôsobené stresom

Aj keď sa laická verejnosť domnieva, že stres napomáha rýchlemu chudnutiu, opak je pravdou. Príliš veľa psychického tlaku môže spôsobiť opačný efekt. Jedlom si viacerí z nás môžu zaháňať depresie a úzkosti plynúce zo stresu. Faktom zostáva, že v období, keď toho všetkého máme akurát tak dosť, nie sme príliš opatrní pri výbere zdraviu prospešných potravín. Kombinácia stresu a zlého stravovania tak urobí svoje. Preťaženým ľuďom v snahe schudnúť pomôže oddych, nájdenie novej práce, či zmyslu života a najmä spomalenie už aj tak dosť uponáhľaného životného tempa. Vedci tiež odporúčajú vyradiť z jedálnička všetky nadmerne sladké a mastné jedlá a zaradiť pravidelný pohyb po čerstvom vzduchu v trvaní minimálne tridsať minút denne.

4. Keď sú príčinou hormóny

Hormonálna nerovnováha môže v niektorých prípadoch spôsobiť nárast brucha. Väčšinou sa tento fenomén spája s nahromadením vody v brušnej dutine, respektíve celkovým zavodnením organizmu. Pokles hormónov, u žien estrogénov a u mužov najmä testosterónu môže zapríčiniť spomínané problémy. Dámam sa odporúča z tohto dôvodu vyhľadať gynekológa pre vylúčenie alebo potvrdenie menopauzy a u mužom andrológa pre vylúčenie alebo potvrdenie andropauzy.

5. Brucho naduté plynom

Pocit nafúknutého brucha. Je nepríjemný, ťaživý, obťažuje a pretrváva nepríjemne dlho. Brucho s nahromadeným plynom môže mať negatívny vplyv na naše celkové zdravie a najviac môže postihnúť žalúdok, a to vo forme vredov alebo rakoviny. Najlepší spôsob, ako sa zbaviť nafúknutého bruška je vylúčiť z jedálnička všetky potraviny, ktoré zvyšujú plynatosť. Patria k nim najmä strukoviny, mastné a ťažké jedlá.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #chudnutie #obezita #stravovanie #nafukovanie #viscerálny tuk #Tuk na bruchu #stred

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...