Pilates či kravmaga? Jar je ako stvorená pre nové výzvy

Oteplenie ponúka príležitosť na skúšanie nových športov, ktoré človeka vytiahnu do prírody. Telo si žiada po zime očistu aj novú energiu.

14.04.2018 08:00
chrbát, chrbtica, pilates Foto:
Skúšali ste už pilates?
debata

Joga či pilates sa roky tešia značnej popularite a lákajú čoraz viac ľudí. Ale čo kravmaga? Ešte ste o nej nepočuli? "Je to prepracovaný systém sebaobranných techník určených nielen pre mužov, ale aj pre deti, ženy, či seniorov. kravmaga je hlbšia ako „len“ návod na riešenie rôznych hraničných situácií. Je to svojim spôsobom životný štýl, je to pohľad na svet – študent sa učí techniky ako predchádzať konfliktom v kritických a vyhrotených situáciách, ako zvládať s čo najnižšou hladinou stresu takéto situácie a zachovať si pokoj a nadhľad tak, aby sa konflikt nestupňoval a nevyostroval a ako ho čo najefektívnejšie ukončiť. Učí sa ako ochrániť svojich blízkych, ak je to nevyhnutné,“ vraví certifikovaný tréner zo športového klubu ŠK MLYNY, Libor Jurkovič.

Ak sa zaujímate o zdravý životný štýl, v nedeľu si nenechajte ujsť výstavu FitBioExpo v Bratislave. „Budú tam dve športové arény. Jedna je venovaná všetkým druhom jogy a druhá iným cvičeniam, napríklad pilatesu, kravmage, capoeire a ďalším. Záujemcovia si ich môžu na mieste vyskúšať a porozprávať sa s cvičiteľmi, ktoré cvičenie je pre koho najvhodnejšie,“ vysvetľuje jedna z organizátoriek podujatia Lucia Levkaničová.

Okrem toho si môžete vyskúšať zaujímavé workshopy, napríklad o aromaterapii, tibetských miskách, či rodinných konšteláciách a prednášky o ajurvéde, čínskej medicíne a ďalších zaujímavostiach. Dosiahnuť harmóniu tela a ducha je v dnešnej dobe pre mnohých ľudí náročnou misiou. Ale kto sa odhodlá, bude sa tešiť z „pohodovejšieho“ života. "Ideál starogréckej kalokagatie je aplikovateľný aj na súčasný spôsob života,“ dodáva Lucia Levkaničová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #JAR #harmónia #očista #FitBioExpo

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...