Blogerka jedla týždeň len cestoviny - a schudla

Znie to ako mestská legenda, no skutočne sa to stalo. Charlotte Palermino jedla týždeň len cestoviny a schudla.

06.03.2018 09:30
mac-and-cheese Foto:
Ilustračné foto.
debata (2)

Cestovinová diéta: Povolené sú len cestoviny, a to vo všetkých variáciách. Reč nie je o žiadnych cukinových cestovinách, ani iných náhradách. Žiaden alkohol, žiadna káva. Nebudú sa počítať žiadne kalórie a v pláne je toľko športu, ako zvyčajne. S týmto netradičným plánom prišla blogerka Charlotte Palermino. Týždeň jedla len cestoviny!

Prečo to však vôbec urobila a informovala o tom americký časopis Elle? Z dvoch dôvodov. Po prvé, skúšala už podobnú výzvu s pizzou. Po druhé, chcela ukázať, že cestoviny sú neprávom považované za nepriateľa diét. Týždeň odštartovala makarónmi, ravioli a mäsovými guličkami s kopou parmezánu. Jedno pravidlo Palermino hneď porušila, pretože život bez kávy si nedokázala predstaviť.

Zaujímavé zistenie. Hoci Palermino miluje cestoviny a navštívila kvôli nim veľa newyorských reštaurácií, začala ich priam nenávidieť. Už na ne absolútne nemala chuť. „Chcela som zjesť hoci list, alebo kúsok stromovej kôry. Hocičo, len nie cestoviny,“ napísala na siedmy deň, kedy sa jej už o nich „snívalo“.

Koniec experimentu bol prekvapivý. Palermino schudla, a to dosť zreteľne – až tri kilogramy. Napriek tomu túto „diétu“ nikomu neodporúča. Spôsobila, že bola voči detoxikácii ešte kritickejšia. Pretože, je logické, že schudla. Pri takej jednostrannej strave, a navyše bez sladkostí a sladených nápojov…

Z každého experimentu sa môžeme poučiť. Kto chce zmeniť stravovanie, začať by mal tým, že sa vyhne maškrteniu medzi hlavnými jedlami, vlastne kedykoľvek, počas dňa. Palermino ukázala, že to skutočne účinkuje. Okrem toho vyskúšala stráviť týždeň bez sladených nápojov a bez alkoholu. Napríklad v pomarančovej šťave je viac nepotrebných kalórií ako živín.

Jej experiment tiež ukázal, aké dôležité je tolerovať vlastné potreby. Jednoducho, bez kávy to nedokázala, tak svoje pravidlá zmiernila a po svojej tradičnej šálke kávy siahla, ako zvyčajne. Treba sa naučiť počúvať vlastné telo. Dáte si rada pohár vína k večeri, ktorú sama ukuchtíte? Obmedzte tento konzum povedzme len na sobotu.

Potrebujete niečim „uhasiť“ stres v práci? Dovoľte si niečo medzi hlavnými jedlami, ale dávajte pozor na to, aby to boli oriešky, sušené ovocie či jogurt. Zmena stravovania môže byť ťažká, ale keď budete počúvať svoje telo, a budete voči sebe tolerantná, určite to dokážete!

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #chudnutie #sladkosti #experiment #cestoviny #káva

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...