Šesť tipov, ako pri chladných teplotách ostať v teple

Je vám zima už len pri myšlienke, že máte vyjsť z domu? Možno vám pomôžu naše jednoduché, no zato efektívne tipy, ako pekne ostať v teple.

01.03.2018 11:30
zima, sneh, mráz, sneženie, žena, čiapka,... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Otužujte sa!

Toto je presne tip, ktorý radšej nechcete počuť, žiaľ, má svoje opodstatnenie. Sme zvyknutí sedieť vo vykúrených domoch, kanceláriách a bytoch, preto naše telo znáša chlad čoraz ťažšie. Ak však vyjdete von pri každej príležitosti, bez ohľadu na to, aké je vonku počasie, zvyknete si aj na chlad.

Pravidelne vetrajte

Nie ste typ človeka, ktorý zbožňuje aktivity vonku? Doma pravidelne vetrajte a spoliehajte sa na striedavú sprchu – stimuluje imunitný systém a znižuje riziko prechladnutia.

Cibuľový princíp

Všetci sme už o ňom počuli, málokto z nás ho však využíva v praxi. Možno je na čase. Oblečte si preto namiesto dvoch vrstiev – tenkého tielka a hrubého svetra, viac vrstiev oblečenia, ktoré si môžete vyzliekať, podľa toho, ako sa budete cítiť.

Rukavice a čiapka

Aj v tomto prípade sa môžete spoľahnúť na cibuľový princíp. Ak máte tenučké rukavice, aby ste v nich mohli obsluhovať svoj smartfón, pri extrémne chladných teplotách vás neohrejú. Natiahnite si na ne ešte jedny, hrubšie. A toto isté spravte aj s čiapkou. Môže pôsobiť teplo, čo však z toho, ak vám cez ňu prefukuje studený vietor do uší? Prepašujte pod ňu ešte jednu tenkú, prípadne čelenku, a je po probléme.

Zbohom polyester

Dbajte na to, aby boli vaše teplé pulóvre z priedušnej tkaniny. Občas totiž pôsobia svetre teplučko, no o päť minút sa v nich spotíme. To je kontraproduktívne.

Jedzte a pite ostré

Nemusíte hneď zahnúť do indickej reštaurácie, ide to aj oveľa jednoduchšie. Naplňte termosku horúcou vodou a pridajte do nej plátky zázvora. Zázračný nápoj je na svete. Ochuťte ho ešte medom a citrónom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #teplo #imunitný systém #otužovanie #chlad #striedavá sprcha

+ Nezaoberajte sa neustále rozprávaním o cvičení, začnite konať.
Buďte viac produktívny a robte niečo preto aby...

+ Zamerajte sa na seba a na svoje chyby, všetko ostatné počká.
Časom sa všetko uvedie na pravú mieru, nemáte sa...