Nemrznite! Zahrejte telo zvnútra, tu sú tipy

Aktuálne vonku zúri čas, kedy vás zrejme o čosi častejšie striasa zima. Ako si pomôcť?

22.02.2018 15:00
čaj, relax, detox, žena Foto:
Silu zázvorového čaju okamžite pocítite vo svojom tele.
debata

Doprajte si teplý vývar

Ak ste premrznutá a cítite sa zle, ako balzam na telo zapôsobí teplý spelačí vývar. Okrem toho, že vás zahreje, je aj prevenciou pred vírusovými ochoreniami.

Zázvorový čaj

Ak patríte k ľuďom, ktorým je stále zima, uvarte si zázvorový čaj. Neobsahuje teín, takže sa nemusíte báť nespavosti. Stačí ošúpaný zázvor nakrájať na tenké plátky či nastrúhať do hrnčeka, zatliať horúcou vodou a počkať 5 minút. Následne pochlipkávať. Silu zázvoru pocítite vzápätí, okamžite vám bude teplejšie.

Zohrejte si nohy

Ak od nôh neustále pociťujete chlad, „šupnite“ si do postele termofor, ktorý vám ich zahreje. Ak termofor nemáte, nohy si môžete zohriať aj v teplej vode počas 10 mitút trvajúceho kúpeľa. Nohy ponorte do teplej vody a postupne pridávajte čoraz teplejšiu – maximálne však do hodnoty 40 stupňov Celzia.

Masážny olej

Aj masáž správnym olejom spôsobí, že sa vám v tele „rozleje“ príjemné teplo, pretože sa rozprúdi krvný obeh. Vyskúšajte napríklad rozmarínový olej. 25 kvapiek zmiešajte s 50 kvapkami mandľového či olivového oleja a jemne si touto zmesou masírujte telo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nohy #čaj #zima #polievka #triaška

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...