Päť vecí, ktoré vás spravia zdravšou a šťastnejšou

Zdravie a šťastie sú dve najhodnotnejšie životné veličiny. Nedajú sa kúpiť za žiadne peniaze, no nemožno oni očakávať, že ich dostanete zadarmo. Dá sa k ním však dopracovať správnym životným prístupom.

14.02.2018 09:00
úsmev, radosť, úspech Foto:
Každodenná radosť vám zvýši pocit šťastia aj zlepší zdravie.
debata

Skoncujte so sedatrýzňou

Ak si na tomto mieste poviete, že nie ste rozhodne masochistkou, tak zabrzdite. Nemyslíme to v zmysle, že si budete rezať jazvy do kože, ale mnoho žien si ich nevedomky vypaľuje do duše. Ako často si opakujete, že nie ste na niečo dobrá, že veci nedokážete, že vyzeráte zle, alebo na niečo nemáte? Ako často si vyčítate, že zlé veci, ktoré sa vám dejú sú vašou chybou? Skoncujte s tým. Berte veci tak ako reálne sú a neprifarbujte ich negatívne. Uvidíte, že mnohé situácie nebudú zrazu tak zlé, ako sa vám zdali a vy budete šťastnejšia.

Jeden deň jedno potešenie

Mnoho ľudí žije dni aj týždne bez potešenia. Toto musíte zmeniť. Pocit radosti totiž nielenže skrášľuje vaše pocity, ale aj rozpúšťa stres a zlepšuje zdravie. Pritom stačí maličkosť, ale každý deň. Môže to byť chutné jedlo. Pár strán z knihy, pohár červeného s partnerom alebo priateľmi. Neznamená to, že si musíte vždy niečo kupovať. Každodenná radosť vám zvýši pocit šťastia aj zlepší zdravie.

Doprajte si sex

Je liečivý, zametá stres, je príjemný, podporuje imunitu aj partnerskú spolupatričnosť. Je to zdravie, ktoré vám chutí. Spravte si vo svojom živote dosť miesta na sex a nemajte ho rozhodne v kategórií činností, ktorým sa oddávate, iba ak zvýši čas. Mal by byť jednou z dôležitých súčastí života.

Opustite komfortnú zónu

Hovorí sa o tom všade, ale čo to v praxi znamená? Nemusíte robiť niečo extra proti srsti. Možno len zmeniť bežný životný stereotyp. On je totiž cestou k nude, depresii a vyhoreniu. Skúšajte nové veci, rozširujte si obzory, pretože nové príležitosti, radosti aj šťastie sa začínajú za prahom vašej všednosti.

Viac živého jedla

Skúste si dopriať jedlo vegánske alebo raw jedlo denne. Prečo? Nikto netvrdí, že tento smer výživy je jediný najsprávnejší. No nedá sa mu uprieť výhoda v konzumácii živých jedál. To znamená zachovaných minerálov, vitamínov, prirodzenej chuti aj sviežosti. Je to úplne iný pocit, ak si dáte napríklad pohár čerstvej mrkvovej šťavy, alebo mrkvu varenú. Vďaka tomuto prístupu bude mať vaše telo zdroj novej energie a to dodáva vitalitu aj zdravie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #sex #radosť #šťastie #vyhorenie #raw food #zóna komfortu

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...