Ľudia so sklonom k depresii by sa mali stravovať zdravšie

Zelenina, ovocie a celozrnné potraviny nášmu zdraviu prospievajú, o tom niet pochýb. Ale sú prospešné nielen telu, ale aj duši.

03.02.2018 08:00
smútok, depresia, choroba Foto:
Aj vďaka lepšej strave môžete pookriať na duši.
debata

Riziko ochorenia na depresiu je úzko späté aj s tým, aký životný štýl vyznávame, čo jeme aj ako nám funguje metabolizmus. Uvádzajú to vedci v štúdii, pod ktorú sa podpísal tím z Univerzity v Melbourne pod vedením Joanny Dipnallovej.

„Stravovanie založené na vysokom podiely vlákniny, zelených šalátov a celozrnných potravín je spojené s nižším rizikom vzniku depresie,“ uvádza štúdia.

Jedinci, ktorí sú náchylní práve na toto ochorenie, by podľa vedcov z Melbourne mali zmeniť svoj životný štýl aj stravovanie práve týmto smerom. Ďalším zistením je napríklad aj to, že zdravie tráviacej sústavy takisto ovplyvňuje celkovú psychickú pohodu jedinca viac, ako si pripúšťame.

Ak sa človek stravuje nezdravo a priveľmi svoj žalúdok a metabolizmuz zaťažuje, už len to ho oberá o životnú energiu. Naopak, stravou sa môže telo „naštartovať“ správnym smerom, človek je vďaka tomu aktívnejší a problémy ho nedokážu až tak prevalcovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #problém #strava #žalúdok #depresia

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...