Päť krokov, aby sa detox zaručene podaril

Istota je guľomet. A toto je päť tipov, ktoré zabezpečia, že to s detoxom niekam dotiahnete. Takto sa to podarí!

02.02.2018 13:00
Jarná detoxikácia Foto:
Ilustračné foto.
debata

Určite si termín

Svoje návyky si musíte nastaviť na určitý čas, nemôžete to robiť len tak, mimochodom. Dátum, kedy začnete, si poctivo zaznačte do kalendára. Určite si tiež, ako dlho má váš detox trvať. Mal by to byť aspoň týždeň. Povedzte priateľom o svojom pláne a smelo doň vhupnite.

Začnite v piatok

Prvé dni, kedy sa mení metabolizmus, budeme dosť unavení. Vôbec najhorší je tretí deň v poradí, môžu vás prekvapiť aj bolesti hlavy (nebojte sa, nie je to nič nebezpečné). Ak začnete v piatok, tretí deň padne na nedeľu, takže môžete si odpočinúť.

Žiadne plány

Vypínate svoje staré zvyky… Čím viac svojmu telu doprajete pokoj, tým vyššia je šanca, že sa to podarí. Presuňte dôležité termíny, aj povinnosti, ktoré môžu počkať. Večer meditujte, čítajte si knihu, alebo choďte skôr spať. Vaše telo sa vám poďakuje.

Malá pomoc

Pri detoxikácii je pečeň extrémne vyťažená. Ricínovým olejom podporíte jej prácu. Nakvapkajte na starý uterák a priložte na miesto, kde sa pečeň nachádza (v hornej časti brucha, vpravo), zaistite fóliou a priložte na to termofor. Nechajte pôsobiť 30 až 45 minút.

Šetrite sa

Detoxikácia znamená aj minimalizovanie stresu, príliš veľa športu by bolo teraz kontraproduktívne. Zato jemný pohyb rozprúdi krvný obeh a pomôže eliminovať škodliviny. Doprajte si každý deň prechádzky, alebo praktizujte pozdrav slnku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pečeň #únava #stres #bolesť hlavy #detoxikácia #pozdrav slnku

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...