Ráno sa neviete dostať z postele? Čo vám pomôže?

Čo môžete, pripravte si večer. Ráno bude viac pokoja a menej zhonu. A prvé minúty dňa si vychutnáte s úsmevom.

10.01.2018 09:00
vstávanie - ráno - raňajky - energia Foto:
Hurá, je tu ráno!
debata

Na ráno sa pripravte večer

Aby nebol štart do nového dňa plný stresu, čo môžete, pripravte si už večer. Vyberte si zo skrine oblečenie alebo aspoň spodnú bielizeň, ktorú si dáte ráno na seba. Na kuchynskú linku si vyložte napríklad misku či panvičku, na ktorej si pripravíte raňajky. To isté platí aj o šálke na kávu, cukorničke…

Nesťažujte sa, naopak

Už keď otvoríte oči sa nalaďte pozitívne. Namiesto toho, aby ste sa s nevôľou sťažovali, že musíte vyskočiť z postele, predstavte si niečo pekné, čo vás počas dňa čaká. Usmejte sa a myseľ prestavte na niečo príjemné. Vaša myšlieka, ktorú ráno vyšlete telu, dokáže ovplyvniť celý váš deň vrátane vstávania. Všimnite si malé deti – tie majú už ráno v posteli plnú hlavu nápadov, ako si užiť začínajúci deň.

Nastavte si biorytmus

Aby sa vám ráno vstávalo prirodzenejšie, nastavte svoje telo na istý biorytmus, ktorý sa opakuje. Ak každé ráno vstanete o šiestej, organizmus bude vnútorné hodiny rešpektovať. To so sebou, samozrejme, nesie aj pravidelný odchod do postele tak, aby ste v posteli oddychovali toľko hodín, koľko vaše telo potrebuje. Neponocujte!

Pozor na stravu

Aj večera môže ovplyvniť to, ako sa vám ráno bude vstávať. Dobre stráviteľné jedlá vám zapezpečia pokojný spánok bez žalúdočných ťažkostí, navyše, ráno z postele vás vyženie aj príjemný hlad a radosť z toho, že vás čakajú chutné raňajky. Preto sa pred spaním vyhnite ťažkým jedlám, kofeínovým nápojom, väčšiemu množstvu alkoholu ale aj väčším dávkam ovocia – to obsahuje veľa sacharidov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #raňajky #strava #hodiny #vstávanie

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...