Robte to takto a schudnite automaticky a bez diéty

Je to len maličkosť, vďaka tejto zmene by sme mohli nielen schudnúť, ale aj oveľa lepšie žiť!

08.01.2018 12:00
jesť, stravovanie, jedlo, večera Foto:
Ilustračné foto.
debata (5)

Pravidlo 30-krát

Ak by sme zmenili jednu drobnosť pri jedení, nielenže by nás bolo oveľa menej obéznych, ale aj menej prípadov cukrovky, tráviacich problémov a metabolických porúch. Znie to dobre, ale je to aj pravda? Čo je tým záhadným riešením? Je to jednoduché – každé, ale naozaj každé sústo, požuť 30-krát.

Budeme menej jesť

Správnym žuvaním budeme totiž automaticky menej jesť, pretože budeme venovať pozornosť pocitu plnosti. Koniec-koncov, žalúdok nám dá až po 20 minútach informáciu, že má dosť, stačilo – o tomto čase však rýchlym jedením obvykle stihneme zjesť oveľa viac, ako sme potrebovali.

Pomôžeme aj tráveniu

Týmto štýlom navyše pomáhame tráveniu: Pretože sliny a žuvanie sú prvou etapou pri spracovaní jedla – ak však jeme príliš rýchlo, vytvárame nátlak na žalúdok a črevo, ktoré musia ťažšie bojovať, čo môže spôsobiť bolesti brucha a nadúvanie. Pri častom prežúvaní majú sliny čas, rozdeliť jedlo vopred v rôznych zložkách.

Riziko cukrovky

Navyše, je možné zlepšiť hladinu cukru v krvi: Ak jedlo ostane v ústach dlho, hladina cukru stúpne pomalšie – a tým sa znižuje riziko cukrovky.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #žalúdok #cukrovka #obezita #črevo #sliny #žuvanie

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....