Rýchla pomoc pri bolestiach hlavy

Snažíme sa ju ignorovať, až kým sa nevystupňuje do neznesiteľnej bolesti. Tieto domáce prostriedky zaberú!

05.01.2018 12:00
bolesť hlavy, mirgréna Foto:
Bolí ťa hlava, dievčatko?
debata

Piť vodu

Naozaj pomáha: Často vzniká bolesť hlavy, keď zabúdame piť. Veľký pohár vody zvyčajne prinesie rýchlu úľavu. Ak chcete tento efekt posilniť, rozpustite si v ňom šumivú tabletku magnézia.

Mätový olej

Doma ho jednoducho musíte mať vždy po ruke! Vydrží dlho, pretože stačí len jedna kvapka – potrite si čelo a spánky a nechajte pôsobiť. Chladivý účinok je príjemný, okamžite si všimnete, ako sa uvoľňujú napäté svaly.

Škorica

Pripisuje sa jej hrejivý účinok, preto táto metóda pri bolesti hlavy pomôže predovšetkým vtedy, keď ju zapríčiní studený vzduch či prievan. Rozpustite čajovú lyžičku škoricového prášku vo vode, aby ste získali hustú masu. Naneste na čelo a nechajte pôsobiť.

Zázvor

Nepomáha len pri bolestiach hrdla a pri prechladnutí, malým zázrakom je aj pri bolestiach hlavy. Nakrájajte zázvor na kúsky, zalejte vriacou vodou a nechajte 20 minút lúhovať. Tento nápoj možno piť horúci aj studený. Vhodný predovšetkým v prípade, ak bolesť hlavy súvisí s prechladnutím.

Tvarohový zábal

Kto má pocit, že mu horí hlava a o chvíľu exploduje, potrebuje niečo chladivé. Tvarohový zábal síce nie je najčistejší, ale keď doma nemáte nič iné, je perfektný. Naneste priamo na čelo alebo na krk a zaviažte utierkou. Keď vyschne (asi o 20–30 minút), je dôležité zmyť ho, pretože teplo z tela ťahá, kým je ešte vlhký.

Káva s citrónom

Znie to síce hrozne, podobne to aj chutí, ale skutočne zaberá. Uvarte si kávu a pridajte do nej dve čajové lyžičky čerstvej citrónovej šťavy. Kávu neslaďte a hneď do seba „hoďte“! Vitamín C v citrónovej šťave pôsobí ako posilňovač kofeínu – rýchlejšie bude transportovaný do mozgu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prechladnutie #vitamín C #bolesť hlavy #horčík #tvaroh #škorica

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....