Ako sa menia prsia v dvadsiatke či v štyridsiatke?

S plynúcim časom telo prichádza o estrogén, čo má vplyv aj na ženské poprsie.

13.12.2017 11:00
prsia, poprsie, push-up efekt Foto:
Prsia vekom strácajú svoju pevnosť telo produkuje menej kolagénu.
debata

Prsia v dvadsiatke

Sú elastické, držia tvar, sú pevné. Ešte stále však dokážu meniť svoju veľkosť v priebehu mesiaca, podľa toho, ako sa s vami „zahrávajú“ hormóny. Ak napríklad užívate hormonálnu antikoncepciu, aj vďaka nej môžu nastávať jemné zmeny v tvare poprsia. Kolagénu je v tele dosť, pokožka celého tela je krásne pevná, čo sa odzrkadľuje aj na poprsí. Bradavky sú zväčša ešte svetlé a veľkosťou menšie.

Prsia v tridsiatke

Ako tridsiatničke sa vám prsia začnú viditeľne meniť. Väčšina žien má už v tomto veku za sebou jedno či viac tehotenstiev, čo spôsobí, že bradavky zmenili farbu – sú tmavšie a väčšie. Počas tehotenstva a dojčenia sa prsia zväčšia, následne však o svoj tvar prídu, čím utrpí ich elasticita. Tkanivo prsníkov je ochabnuejšie a mäkkšie. Zmeny sú viditeľné vizuálne a prsia sú iné aj na dotyk.

Prsia v štyridsiatke

Koncom štyridsiatky a začiatkom päťdesiatky sa o slovo hlási menopauza. Telo produkuje menej estrogénov a tým pádom ukladá viac tuku, ktorý sa hromadí aj v prsníkoch – sú mäkšie a menej pevnejšie. Organizmus obmedzí aj produkciu kolegénu, čím trpí koža celého tela. Okrem toho, že nedostatok kolagénu sa prejaví na ovisnutejšej pokožke tváre, platí to aj o pokožke prsníkov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prsia #elasticita #kolagén

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...