Permanentne unavená? Čo je to s vami?

Hoci spíte osem hodín, ráno sa cítite nevyspatá a zívanie je váš spoločník počas celého dňa? Toto sú možné dôvody, prečo je to tak:

28.11.2017 11:00
káva, únava, kofeín Foto:
Ilustračné foto.
debata

Stres

A je jedno, či ho prežívate v práci alebo v osobnom živote. Príliš veľa stresu a málo oddychu sa rýchlo odzrkadlí na kvalite nášho spánku.

Veľa elektroniky

Spali ste síce osem hodín, napriek tomu však cítite únavu? Na vine môže byť používanie elektronických prístrojov pred spaním – mobil, televízor, tablet…

Málo pohybu

Únavu môžete cítiť aj z dôvodu, že sa málo hýbete. Nezabúdajte na to, že naše telo potrebuje pravidelný pohyb. Kto sa nevenuje športu, môže sa cítiť permanentne unavený.

Príliš veľa pohybu

Ale pozor! Únava sa môže dostaviť aj v prípade, že to so športom preháňame. Ak si nedoprajete dostatočne dlhé fázy pokoja medzi tréningovými jednotkami, telo sa preťaží – často to signalizuje únavou.

Málo tekutín

Nedostatok tekutín sa prejavuje aj vyčerpaním a únavou, a preto treba denne dostatočne veľa piť – najlepšia je v tomto prípade voda a nielen káva, alkohol a sladené malinovky.

Jednostranná strava

Ak vaše telo nedostáva všetky živiny a vitamíny, ktoré potrebuje, nemôže dobre fungovať. Venujte pozornosť pestrej strave a ak ste vylúčili všetky dôvody, nechajte si vyšetriť u lekára krv – zistíte, čo môže byť príčinou, ktorý vitamín vám v tele chýba…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #voda #pohyb #pitný režim #vitamíny #únava #spánok #živiny

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...