Motivácia na cvičenie sa ukladá na zimný spánok? Takto ju prebudíte!

Poznáte to možno dobre aj vy. Pred letom chodíte do posilňovne či behať na ihrisko neďaleko ako divá. A potom prídu zimné večery a vaša motivácia akosi zmizne. Ako ju znovu prebudiť?

02.11.2017 09:00
balet, tanec, cvičenie Foto:
Prebrať motiváciu môžete aj tak, že vyskúšate nový pohyb.
debata (1)

Existuje pár trikov, ktorými môžete pomôcť vašej mysli (pretože o ňu ide predovšetkým) znovu sa prebrať a vrhnúť sa do pravidelnej fyzickej aktivity. Začať však treba s telom.

Dôležité je počúvať jeho potreby. Medzi ne patrí aj pohyb, hoci sa telo môže tváriť, že naň nemá chuť. Uvedomte si, že v zimných mesiacoch je veľmi dôležité telo najprv dôkladne precvičiť. Dôvodom je rozprúdenie krvi v tele, čím sa predsa len viac preberie naša chuť na cvičenie. Zároveň je to však aj veľmi prínosné. Svaly sú totiž v zime viac stuhnuté a telu môžete cvičením ublížiť, ak ich dostatočne neroztiahnete a nevystrečujete.

V zime môžu k fyzickej aktivite pomôcť aj ďalšie dve veci – prvou je nová aktivita. Vyskúšať si nejaký nový druh pohybu, skupinového športu či kurzu, na ktorom sa naučíte nové veci – to dokáže prebrať našu motiváciu a naplno využiť mentálne možnosti, ktoré využívame pri športe.

Druhým pomocníkom pre motiváciu je sparing-partner. Ak ste doteraz cvičievala sama, skúste sa spojiť s kamarátkou, prípadne obľúbenou kolegyňou a začnite chodiť do fitka spoločne. Môže ísť aj o rodinný tandem – napríklad vyrazte na hodinu jogy so staršou dcérou, prípadne si choďte zahrať bedminton s manželom. Možno vám to nepôjde hneď od ruky, ale časom si to určite obľúbite.

A ako sa hovorí, niekedy aj nové šaty dokážu zázraky. Síce to nie je vianočný večierok alebo koktejlová párty, ale aj do fitness-centra sa chodí s väčšou chuťou, ak máte na sebe príťažlivé a nové športové oblečenie. Obchody ho majú plno na výber. Takže neváhajte a šup sa motivovať novou bežeckou kolekciou či napríklad indoorovým kompletom s krásnymi funkčnými teniskami.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #cvičenie #Telo #motivácia

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...