Čo o vás prezradí poloha, v ktorej spíte?

Poloha, v ktorej spíte, môže prezradiť veľa vecí o vašom veku, práci aj koníčkoch - a tiež to, ako dobre si oddýchnete. Zistil to nový prieskum, z ktorého cituje britský Daily Mail.

15.10.2017 08:00
spánok, spiaca žena, spať Foto:
Pozícia morskej hviezdice je vraj v spánku najlepšia.
debata (2)

Ukázalo sa napríklad, že tí, ktorí majú vysokoškolský titul, s najväčšou pravdepodobnosťou spia každú noc na ľavom boku, teda v pozícii „ľavoležiaka“. Dospelí, ktorí sa najčastejšie uložia každú noc na pravý bok, pravdepodobne fajčia a pijú kávu, zistil prieskum medzi 5000 opýtanými.

Tí, ktorí sa v spánku najčastejšie ukladajú na brucho, podľa štatistického výsledku prieskumu radi holdujú alkoholu. A zamestnanci verejných služieb majú problém držať sa jednej polohy a skúšajú celý rad rôznych pozícií, kým sa im podarí zaspať.

Vypracovanie prieskumu zadala spoločnosť Sealy, ktorá sa zaoberá výrobou matracov. Prieskum tiež tvrdí, že niektoré spánkové polohy môžu zlepšiť kvalitu spania. Vyplynulo z neho, že najviac osviežení a oddýchnutí sa cítia tí, ktorí spia v polohe morskej hviezdice – teda na chrbte s rozhodenými nohami a rukami okolo hlavy.

Tento výsledok celkom nabúral to, čo celé desaťročia odporúčajú odborníci – spať na boku, či už na ľavom alebo na pravom, pretože tak si človek údajne najlepšie oddýchne. Poloha na ľavom alebo pravom boku, ktorá napodobňuje fetálnu pozíciu, prispieva k ľahšiemu dýchaniu, keď nič neblokuje dýchanie cesty a telo sa ľahšie dostane do hlbokej spánkovej fázy, počas ktorej telo regeneruje.

Vedci však tiež odporúčajú spať na chrbte, čo telu umožňuje dokonale sa uvoľniť a bráni bolesti či nepohodliu počas noci alebo po rannom prebudení. Na druhej strane chrápanie alebo spánkové apnoe sú najčastejšie práve u ľudí, ktorí spia na chrbte. V ich dôsledku sa ráno môžu cítiť nevyspatí a nezregenerovaní.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #oddych #Telo #spánok #relax #poloha

+ Nebojte sa budúcnosti, budujete si ju predsa sami.
Nerobte všetko len pre peniaze, robte to preto, lebo chcete....

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...