Hroznový olej – pomáha každej časti tela

Tuky sú pre naše telo nesmierne dôležité. Medzi tie najdôležitejšie patrí určite hroznový olej.

07.10.2017 11:00
hrozno, kuchyňa Foto:
Olej z hroznových jadierok je skvelým pomocníkom pri starostlivosti o pleť.
debata

Zdravé jadierka

Hrozno je pre telo človeka zdravé v akejkoľvek forme. Okrem samotných bobúľ a šupiek možno efektívne využiť aj jadierka. Presne tie, ktoré nás pri vychutnávaní plodov vedia znervózňovať. Vylisované dávajú jeden z najvzácnejších olejov na svete.

Silné a zdravé

Hrozno je špecifickým ovocím. Líši sa totiž nielen tým, o aký druh ide, ale aj tým, v akej oblasti, či regióne rastie. Poznajú to najmä milovníci vína. Podobne je to aj s jadierkami, z ktorých sa šetrným spôsobom, lisovaním za studena, získava hroznový olej. Množstvo a zloženie samotných lipidov taktiež závisí od regiónu, kde hrozno rastie. Vo všeobecnosti však platí, že z celkového počtu mastných kyselín, tvorí až 70% kyselina linolová. Práve hroznový olej patrí k jej najväčším zdrojom. A čím je tak výnimočná? Okrem toho, že podporuje spaľovanie tukov a napomáha rastu svalov, zvyšuje hustotu kostných minerálov, znižuje cholesterol a zúčastňuje sa biochemických reakcií zodpovedných za liečenie zápalov. Brzdí rozvoj cukrovky aj kariovaskulárnych ochorení.

Nevylieči, ale…

Hroznový olej nie je liek, ktorý možno predpísať na nejaký zdravotný problém ako tabletky. No zloženie ho predurčuje k tomu, aby bol favoritom výživy a pomáhal telu ostať v dobrom stave. S každou lyžičkou prijímate fosfolipidy, sfingolipidy, fytosteroly, vitamín E. Tak isto aj triesloviny vrátane oligomerných proanthokyanidínov, ktoré možno považovať za silné a vzácne antioxidanty.

Krajší vzhľad

Zaujímavou vlastnosťou hroznového oleja je nielen zlepšenie vnútorného prostredia, ale aj vonkajšieho zjavu. Posilňuje pokožku, dodáva jej potrebnú výživu a zároveň ju chráni pred starnutím. Prirodzene ju zvlhčuje a necháva až hodvábne jemnú.

Scelí aj vlasy

Aplikácia hroznového oleja na vlasy pred ich umytím znemená priamu výživu vlasov od korienkov až po končeky. Raz a navždy môže vyriešiť problém so suchými a rozštiepenými končekmi. Nechajte ho na vlasy pôsobiť pár minút a zmyte. Aj rozčesávanie bude jednoduchšie.

Výborný na akné

Ak ste už skúsili na zapálenú pleť mnoho prípravkov a nefungovali, môže byť pre vás tým pravým riešením hroznový olej. Tlmí zápal a nezapcháva póry. Okrem tváre vie pomôcť napríklad aj problematickým ložiskám na chrbte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #prevencia #akné #hrozno #antioxidanty #hroznový olej

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...