Cítite sa po jedle unavená? Pozor, môže to byť signál, že...

Jedlo by sme mali konzumovať na to, aby nám dodalo energiu a naštartovalo nás na ďalšie aktivity v rámci dňa. Niekedy je to však presne naopak.

07.09.2017 13:00
zlenina, šalát, zdravá stava, jedlo, obed,... Foto:
Zdravé jedlo počas dňa vám únavu nespôsobí.
debata

Aj vy dobre poznáte ten pocit, keď si doprajete obed, kávičku, dezert a potom namiesto k prezentácii v exceli, ktorá vás čaká v počítači, by ste najradšej zasadli do kresla a podriemali si? Dôvodov môže byť niekoľko. Jeden z najčastejších však je, že váš príjem cukrov je príliš vysoký.

Telo dáva najavo znaky závislosti. Únava, ktorá zvykne prísť po jedle, je vlastne signálom akéhosi kolotoča, ktorý sme umelo v tele vypestovali častým konzumovaním cukru. V jeho rôznych podobách.

Príjmom cukru sa totiž v tele jeho potreba zvyšuje. A čím väčší príjem, tým vyššia dávka by mala prísť na ďalšíkrát. Telo síce energeticky „vystrelí“ smerom nahor, no už o pár minút začne prebiehať proces poklesu cukru v krvi. Sprevádza ho okrem nervozity a túžby po jedle (nie zákonite sladkom) aj únava, či dokonca ospalosť.

Riešenie nie je iné, len obmedziť príjem cukru, ktorý sa najčastejšie nachádza v sladkostiach, ale aj ovocných džúsoch, polotovaroch či upravených potravinách alebo takých, ktoré nesú označenie light. Do jedálnička by ste tiež mali zaradiť chróm, ktorý pomáha regulovať hladinu cukru v krvi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krv #jedlo #únava #riešenie #cukor #hladina cukru

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...