Poznáte to dobre aj vy? Ale vedzte, že večerný záťah sa nemusí končiť poldňovým bolením hlavy a žalúdka na druhý deň. Stačí, pokiaľ budete dodržiavať pravidlá, ktoré pomôžu pri spracovaní alkoholu v tele. Dôležitá je vhodná strava.
Pred žúrom
Mali by ste siahnuť po jedlách s prirodzeným obsahom tuku. Ten pomôže k tomu, aby sa alkohol nezačal rýchlo vstrebávať do krvi a tým pádom obmedzí šance, že vás položí hneď prvý či druhý pohárik. Nemusíte však rovno siahať po mastnom hamburgeri, dobrou alternatívou je napríklad avokádo či losos, ktorý môžete doplniť trochou dresingu, prípadne vajíčkom.
Počas akcie
Aj tu sa stále bavíme o tuku, ktorý prirodzene odbúrava alkohol a nedovoľuje mu v tele robiť takú šarapatu, akú by mohol. Neberte si však slané čipsy, ani mandle či pistácie s výrazným množstvom soli. Skvelou voľbou sú oriešky, ale bez soli. Ešte lepšou potom miska olív.
Po žúre
Poznáte ten nájazd do jediného otvoreného bistra v meste, ktoré podáva presmažené burgre alebo pizzu? Javí sa to ako skvelý nápad na vyhladovaný žalúdok, ale lepšia voľba je určite v niečom decentnejšom a zdravšom. Ideálne je kurča. Dajte si napríklad kurací kebab (bez majonézy) alebo kurací šalát. S grilovanými kúskami mäsa, nie vysmážanými.
A aby sa nezabudlo. Počas celého večera prijímajte dostatok tekutín. Nealkoholických. Najlepšia voľba je voda.