Srdce si pýta pohyb, meditáciu aj zdravú stravu

Kardiovaskulárne ochorenia sú najväčším zabijakom na planéte. V ich dôsledku umiera každý tretí človek na planéte. Dá sa to nejako zmeniť?

29.08.2017 16:22
srdce, jedlo, strava, zdravie Foto:
Srdcu by ste mali pomáhať aj správnou kombináciou stravy.
debata

Ochorenia srdca a kardiovaskulárneho systému sú predovšetkým dôsledkom nesprávneho životného štýlu. V modernej dobe ho poznačila okrem nevhodnej stravy či veľkého príjmu alkoholu a tabaku aj stres a naša ľudská lenivosť. Práve práca s jednotlivými negatívnymi vplyvmi nášho života môže riziká ochorení srdca výrazne znížiť.

Pokiaľ chcete urobiť dobre vašim cievam a srdcu, mali by ste uvažovať nad tým, čo denne konzumujete. Obmedzte polotovary a upravované potraviny s množstvom konzervantov. Negatívny vplyv má aj cukor, ktorý zväčša vplýva na zápalové procesy v tele. Ak túžite po sladkom, mali by ste si ho dopriať v čerstvom ovocí. Ešte väčší priestor by mala mať vo vašom jedálničku zelenina a potom, samozrejme, chudé mäso, ryby a vajíčka.

Srdiečku prospeje aj cvičenie. Vždy je však dobré, ak ho vykonávate pod odborným vedením, aby ste minimalizovali riziká ohrozenia. Môžete si ublížiť pri svaloch, kĺboch, ale napríklad aj v rámci dýchania. Vďaka cvičeniu sa darí likvidovať stres, odborníci odporúčajú venovať mu aspoň 20 minút trikrát týždenne. To by podľa prieskumov malo stačiť na zníženie stresu a potlačenie depresívnej nálady. My však odporúčame, hýbte sa čo najviac.

Pohyb a tréning však nemusí mať len adrenalínovú podobu, skvelým pomocníkom je meditácie a dychové cvičenia. Stačí desať minút denne, v rámci ktorých uvoľníte myseľ a doprajete telu relaxačný zážitok meditácie a odrazí sa to vo vašom fungovaní, ale aj na zdraví.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #Telo #ochorenie #srdce #srdcovo-cievne ochorenia

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...