Zázrak s vitamínom mladosti
Vlašské orechy sa hrdia vysokým obsahom vitamínu mladosti – vitamínom E, flavonoidmi, melatonínom a kyselinou ellagovou. Ide o zlúčeniny, ktoré fungujú vo vzájomnej symbióze a zabezpečujú pre ľudský organizmus dlhovekosť. Uvedené látky majú silné antioxidačné vlastnosti, čím zbavujú telo toxínov, čistia pokožku a dokážu predchádzať viacerým chronickým ochoreniam. Podľa štúdie uverejnenej v časopise Food and Function tento druh orechov patrí medzi najlepšie anti-age potraviny.
Stop starobe, zmiernia zápaly
Antioxidanty v nich obsiahnuté pomáhajú neutralizovať voľné radikály, ktoré poškodzujú štruktúru buniek a spôsobujú ich starnutie a v krajnom prípade aj vznik rakoviny. Každodenná konzumácia vlašských orechov pomáha v boji proti mnohým chorobám, ktoré na človeka doľahnú najmä vo vyššom veku. Sú účinné ako prevencia proti artritíde, Alzheimerovej chorobe a kardiovaskulárnym ochoreniam. Antioxidanty v orechoch môžu tiež pomôcť predchádzať rakovine a cukrovke.
Koniec ovisnutej koži
Voľné radikály, ktoré sa hromadia v tele, sú spôsobené nadmerným vystavovaním sa slnečnému žiareniu, cigaretovému dymu a nezdravým potravinám. Všetky tieto faktory ničia kolagén, to je proteín, ktorý sa podieľa na vláčnosti pokožky, jej pružnosti, lesku i farbe. Keď sa hladina kolagénu zníži, začínajú sa objavovať prvé vrásky a ovisnutá pokožka. Ak nemáte radi vlašské orechy, vyskúšajte olej z tejto zdravej pochúťky. Pýši sa vysokým množstvom omega-3-mastných kyselín, ktoré môžu zmierniť zápaly v tele a povzbudiť imunitný systém. Zápaly a znížená obranyschopnosť tela sa môžu podpisovať pod alergie, psoriázu, astmu a ďalšie ochorenia typické pre vyšší vek.