Máte vačky pod očami či zanesené póry? Asi za to môžu tieto jedlá!

Nedokonalosti tváre, opuchnuté oči či líca, zašednuté miesta, vyrážky. Viete, že dôvodom môže byť konkrétna potravina? Aj sama tvár vám napovie, o akú by mohlo ísť.

18.08.2017 09:30
Opuchnuté viečka nie sú nič príjemné. Ako s... Foto:
Opuchnuté viečka nie sú nič príjemné. Môžu byť signálom, aby ste vynechali konkrétne potraviny.
debata (4)

Začervenanie, vačky pod očami či vyrážky

Dôvodom môže byť nadmerná konzumácia cukru. S prijímaním potravy v podobe rozličných sladkostí, pečiva, pudingov či sladkých dezertov v tele vyvolávate nadmernú produkciu inzulínu. To sa odrazí na zvýšenej tvorbe séba (mazu v pokožke), ktorá vedie k začervenaniu, vzniku ochabnutej pokožky a tvorbe vyrážok.

Začervenané líca, fľaky na čele alebo na brade

Problémom môže byť glutén, ktorý je súčasťou pekárenských výrobkov a všetkých jedál, ktoré obsahujú múku. Prijímanie gluténu v potrave môže vyvolávať opuchy tváre a viesť k hormonálnej nerovnováhe. Výsledkom sú potom aj spomenuté tmavšie fľaky na pokožke. Riešením by určite malo byť obmedzenie múčnych jedál. Zvažujte celozrnné alternatívy a tiež veľa zeleniny, k nej ryžu, chudé mäso a orechy.

Rozšírené a zanesené póry okolo brady a na nose

Zvyčajne je problémom nadmerná konzumácia mliečnych výrobkov. Obsahujú látky, vďaka ktorým naše telo tvorí viac mazu, stimuluje totiž mazové žľazy. Póry sa viac zanášajú a slabinou sú práve oblasti okolo nosa a úst. Namiesto mliečnych výrobkov by ste radšej mali voliť mandľové či kokosové mlieko a so syrmi byť opatrná. V prípade jogurtov skúste voliť sójovú alternatívu.

Suchá koža, vrásky pod očami, začervenaná pleť

Aj alkohol môže vyvolávať tieto príznaky. Špeciálne víno. Kým jeden pohár môže byť pre organizmus prospešný, časté a výraznejšie popíjanie pokožku dehydratuje. Častá konzumácia spôsobuje, že pečeň nestíha pracovať správne a súčasťou tohto procesu je aj zhoršenie stavu a vzhľadu pokožky.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #diagnóza #tvár #vačky #opuch #suchá pleť #nadbytok

+ Výsledky neoklamete, preto buďte radšej úprimný hneď od začiatku.
Nebojte sa neustále, kazí vám to vykonávať...

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...