Ideálnou voľbou sú v tomto prípade čaje a ovocné či zeleninové koktejly.
Zelený čaj to istí
Preto sa napríklad v lete odporúča piť zelený čaj, ktorý chráni bunky tela vďaka svojmu vysokému obsahu trieslovín a polyfenolov. Kto má rád svoj nápoj menej horký, mal by si lístky zaliať krátko horúcou vodou a lúhovať nechať len chvíľu (minútu). Horké látky sa „vyvaria“ a zmyjú. Čajovú zmes, ktorá vám ostane, znova prelejte horúcou vodou. Ochuťte minerálnou vodou a trochou citrónovej šťavy, prípadne aj medom. A ak vám chutí mäta, pridajte aj tú – na ozdobu.
Melissa a mäta to zachránia
Proti smädu pomáha aj čajová zmes z dvoch vetvičiek melissy a mäty. Zalejte asi 0,6 listrom vody. Nechajte lúhovať osem minút a potom pridajte 0,4 litra šťavy z čiernych ríbezlí. Prínosom počas horúčavy je aj príchuť melóna, napríklad aj preto, že má vysoký obsah minerálnych látok, ktoré vylučujeme pri potení.