Dni prežívajte pokojnešie, v práci aj v súkromí

Pokoj do života vám nikto neprinesie, musíte sa o to pokúsiť len by sama.

28.07.2017 09:00
túra, turistka, cestovanie, dievča, žena, les,... Foto:
Naučte sa žiť pomalšie.
debata

V práci si treba uvedomiť, že nedokážete robiť všetko naraz. Ak sa o to snažíte, dopracujete sa ku chaosu. Prioritou je lepšia organizácia práce a reálne zváženie svojich možností či priorít – naozaj mi stojí môj plat za bezsenné noci? Nie je na mieste vymeniť miesto za niečo pokojnejšie, hoci s menším príjmom? Iste, meniť prácu nie je práve najľahšie, ale niekedy je práve takéto riešenie pre zmiernenie stresu a celkové skľudnenie života nevyhnutné.

Môže však pomôcť aj celkové preorganizovanie práce. Začiatkom týždňa si stanovte ciele, ktoré splniť musíte. Termíny, stretnutia, prezentácie – to všetko si spíšte do kalendára – máte toho veľa? Tak škrtajte! Občas radikálnejšie. Skúste si o vašom pracovnom tempe pohovoriť s vaším nadriadeným. Priznajte, že ste vyčerpaná a spoločne sa pokúste nájsť nejaké riešenie.

Zvoľnite aj v osobnom živote. Každý deň musíte prežívať extrémne aktívne. Do jedného poobedia nestihnete vtesnať tréning so synom, hodinu pilatesu, veľký nákup potravín aj posedenie s kamarátkou. Sú dni, kedy si doprajte len pasívny relax – pozrite si s vašou ratolesťou animovanú rozprávku, večer si s manželom či priateľom uvarte čaj, nalejte víno a len sa rozprávajte. Život nie sú preteky kto zvládne viac. Ak sa vo vašom živote necítite pohodlne, nebudete šťastná. A spokojné nebude ani vaše okolie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #harmónia #pokoj #kľud

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...