Raňajkové voľby, po ktorých sa ozve hlad veľmi rýchlo

Ráno sa zasýťte na dlhší čas, vašej postave urobíte dobrú službu.

26.07.2017 09:00
smoothie, raňajky, zdravá výživa Foto:
Džús či smoothie na raňajky?
debata

Ovocné džúsy

Štava z ovocia je obľúbeným raňajkovým nápojom. Obsahuje vitamíny potrebné na štart dňa, ale aj vysoký podiel ovocného cukru – fruktózy. A práve tá udržiava centrum apetítu v mozgu veľmi aktívne. Pocit hladu sa tak hlási o slovo po ovocných šťavách oveľa nástojčivejšie.

Lepšia voľba: Namiesto ovocných džúsov si pripravte zeleninové smoothie, samozrejme, žiaden cukor už nepridávajte. Smoothie zasýti na dlhší čas.

Pečivo z bielej múky

Bageta, chlieb či koláč – všetko, čo je vyrobené na vašom raňajkovom stole z bielej múky, nie je dobrou voľbou pre vašu postavu. Keďže biela múka je zbavená zŕn, je chudobná na vlákninu. Biela múka rýchlo zodvihne hladinu cukru v krvi, následne však klesne veľmu rýchlo, čo spôsobí okamžitý hlad.

Lepšia voľba: Voľte na raňajky výrobky z celozrnnej múky. I keď majú rovnaký počet kalórií, oveľa vyšší podiel vlákniny v nich obsiatnutej zasýti na dlhší čas. Bieleho pečiva zjete na raňajky väčšie množstvo ako celozrnného, keďže zasýti pomalšie, takže v konečnom dôsledku dodáte telu aj viac kalórií.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #raňajky #pečivo #džús

+ Stanovte si svoj jedálniček a dodržiavajte presné časy kedy jete.
Vydržte v maximálnom tempe a dostanete sa tam,...

+ Pridanie farieb na tanier nielen zdobí, ale aj zlepšuje vašu náladu.
Čím skôr si začnete hľadať novú prácu tým...