Hravé cviky pre štíhly pás - vyskúšajte to takto!

Ploché bruško. Sen nejedného z nás. Toto sú cviky, ktoré hravo zvládnete aj v pohodlí domova.

24.07.2017 17:00
Ľudské brucho skrýva mnoho tajomstiev. Foto: ,
Ako si precvičiť bruško tak, aby vyzeralo pevné a štíhle?
debata

Zapojte myseľ

Brušné svaly delíme na horné, spodné a šikmé. Najviac tuku sa ukladá na spodnom bruchu a zbaviť sa ho je veľmi ťažké. Stred tela nie je potrebné precvičovať každý deň, úplne postačí dvakrát až trikrát do týždňa, ale poriadne. Správne prevedenie cvikov na brušné svaly je založené na technike a koncentrácii. Zapojte do cvičenia myseľ a telo sa vám poďakuje. Brušné svaly sa odporúča trénovať tak, aby ste pociťovali pálenie práve v týchto svaloch a nezaťažovali chrbticu.

Obľúbeným cvikom sú práve takzvané skracovačky. Na podlahu si položíte stredne tvrdú podložku a nohami sa opriete o stenu tak, aby ste mali nohy v pravom uhle. Ruky si prekrížite cez prsia a zhlboka sa nadýchnete. Snažíte sa priťahovať hruď ku kolenám, pričom cítite napätie v bruchu. Pri tejto polohe vydýchnete a vraciate sa pomaly naspäť. Výborným pomocníkom pri „skracovačkách“ môže byť aj fit lopta.

Pomôže aj metla

Na spodné brušné svaly použite iný cvik. Znova ležíte na zemi, uchopte sa rukami za radiátor alebo inú pevnú oporu, nohy dajte znova do pravého uhla. Nadýchnite sa, nohy nevyrovnávajte, len ich spustite dolu, nedotýkajte sa zeme. Nohy vráťte do pôvodnej pozície. Na šikmé brušné svaly si pomôžte napríklad palicou (aj metlou), uchopte ju rukami tak, aby ste ju mali za chrbtom. Vytáčajte trup do strán a snažte sa pravidelne dýchať.

Šikmé brušné svaly si hravo precvičíte aj v pozícii na ležmo. Stačí sa znova rukami za hlavou chytiť niečoho pevného a nohy, ktoré máte v pozícii 90° s podložkou vytáčajte pravidelne vpravo a vľavo. Počet opakovaní, to je počet cvikov v sérii nie je dôležitý. Kľúčové je napätie v brušných svaloch s minimálnou záťažou na chrbticu. Martin Harvan

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #leto #cvičenie #pas #kilogramy #brucho

+ Správna zdravá životospráva sa ukáže aj na vašej pokožke.
Načo vám je sláva a peniaze, keď vás doma nikto...

+ Výsledky neoklamete, preto buďte radšej úprimný hneď od začiatku.
Nebojte sa neustále, kazí vám to vykonávať...