Spoznajte trik s cukrom, ktorý zatočí s kilami

Rozlúčte sa s nadbytočnými kilogramami tuku. Stačí sa iba pohrať s príjmom sacharidov v strave a mať trochu pevné nervy.

21.07.2017 14:30
ovocie, cukor, diabetik, žena Foto:
Jednoduché cukry preč! Voľte radšej ovocie.
debata

Skúste to šokom

Základom úspechu pri zhadzovaní tukových vankúšikov na bruchu, stehnách či bokoch je vynechanie všetkých maškŕt obsahujúcich takzvané jednoduché cukry. Rozlúčte sa po dobu niekoľkých týždňov s cukríkmi, mliečnymi čokoládami, zákuskami či inými energiou nabitými pochúťkami. Chudnutie je vďaka náhlemu vysadeniu cukru z potravy rýchle, i keď psychicky náročné. Pokiaľ máte vybudovaný návyk na sladkostiach, pripravte sa na počiatočné, hoci len niekoľkodňové nepríjemnosti spojené s nervozitou či depresiami. Trvajú maximálne štyri až päť dní a telo si na nižšiu hladinu cukru v krvi zvykne pomerne v krátkom čase.

Nestopnite všetky cukry

V prípade, ak priveľmi priškrtíte cukry v strave, môžete si viac ublížiť ako pomôcť. Mozog, svaly, srdce a ďalšie orgány totiž potrebujú na každodenné fungovanie práve energiu, ktorá sa primárne získava zo sacharidov. Ponechajte vo svojom jedálnom lístku zdroje cukrov ako sú zemiaky, a to varené alebo pečené v šupke, celozrnnú ryžu a tmavé cestoviny. Zemiaky obsahujú na sto gramov iba tretinu cukrov, pri ryži je to až osemdesiat percent jej objemu, cestoviny sa pýšia tiež rozumným množstvom sacharidov. Kombinujte ich s chudým mäsom a čerstvou zeleninou.

Ak to aj tak nejde

Zbavili ste sa sladkostí, i napriek tomu máte pocit, že vaša diéta nie je to pravé orechové. Skúste sa znova zamyslieť a hľadať cukry aj tam, kde by ste ich bežne príliš nehľadali. Niektoré sladené nápoje majú viac než 10 g cukru na liter. Sladké je aj ovocie, voľte preto citrusy a jablká, ktoré majú nízky obsah energie. Pomôcť môže napríklad aj vynechanie pečiva, alebo jeho obmedzenie na niekoľko kusov za týždeň. Ak nepomôže ani to, telo šokujte ešte viac. Po niekoľkých dňoch „pôstu“ si doprajte kalorickú bombu v podobe pochúťok, ktorým sa počas diéty vyhýbate. Vaše telo sa rýchlejšie „nakopne“ do chudnutia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Telo #nadváha #kilogramy #cukor #trik

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Výsledky neoklamete, preto buďte radšej úprimný hneď od začiatku.
Nebojte sa neustále, kazí vám to vykonávať...