Praktické tipy, ako byť zdravá počas letných dní!

V lete nie sú plné len kúpaliská, ale aj gynekologické ambulancie. Ak nechcete patriť do skupiny tých, čo prežujú leto s namrzeným výrazom, je vhodné aplikovať niektoré špeciálne letné zásady intímnej hygieny.

09.07.2017 17:00
pláž, leto, dovolenka Foto:
Ak nie ste vo vode, plavky musia byť suché.
debata

Letné nohavičky

Používajte výsostne bavlnené nohavičky, alebo bambusové vlákno, prípadne bielizeň, ktorá je z prírodných vláken a má schopnosť odvádzať pot z tela. Umeline sa zďaleka vyhnite. Intímne partie sa v lete začínajú potiť veľmi intenzívne. To isté platí aj pri cvičení. Ak tento fakt zanedbáte, môžu hroziť odreniny, zapareniny a vzniká hodná klíma pre vznik mykóz.

Vymeňte si plavky

Mať niekoľko druhov plaviek nie je ženský rozmar, ale nutnosť. Po vyjdení z bazéna je potrebné sa prezliecť do suchého. To platí aj v prípade horúcich dní. Dôvod je prostý. Nie je v tom len chlad, ktorý práve v tejto oblasti môže spôsobovať zápaly močového mechúra. Ide o tkaniny nasiaknuté bazénovou chémiou, ktorá môže narušiť obranyschopnosť a mikroflóru pošvy a to je základ budúcich problémov.

Vyhnite sa úzkym šortkám

Sú síce moderné, ale pre vaše intímne zdravie úplne nevhodné. V týchto partiách totiž nemáte dostatok vzduchu a nedochádza k dýchaniu pokožky ani v prípade, že máte kvalitné nohavičky. Všetko je príliš tesné a to je potenciálny zdroj mykóz a vaginózy.

Pozor na plážové uteráky

Sú veľmi ošemetnou záležitosťou. Nielenže vlhkým uterákom sa dajú preniesť aj niektoré závažné pohlavné choroby, ale aj neinfikované môžu spôsobiť intímnu galibu. V hotelových rezortoch je čistota diskutabilná, alebo príliš veľa chémie naruší prirodzené prostredie. Pamätajte na to, že cez leto je vaša vagína viac citlivá a preto jej doprajte komfort vlastného intímneho uteráku. Ktorý nikomu nepožičiavate, je váš, viete, že je čistý. Predídete tým mnohým problémom.

Chodievajte bez bielizne

Samozrejme pokiaľ si to môžete dovoliť. Doma v sukni, alebo napríklad aj po pláži v dlhých šatách. Znie to ako klišé, ale vagína potrebuje dýchať. Vtedy bude najzdravšia. Navyše ak budete chodiť naostro, tak aj vášho partnera môžete navnadiť. Je to dva v jednom.

Zabudnite na parfumy

Vlhkosť, pot, baktérie z vody a chémia z bazéna, to všetko je ťažkým obdobím v živote ženy. Preto svoje partie nezaťažujete parfumovanými výrobkami, ktoré napríklad bežne používate v zime. Skúste neparfumované gély na intímnu hygienu, ktoré nenarušia pH pošvy, ktoré je jej jedinou ochranou. Bez nej sa všetky neduhy prejavia omnoho rýchlejšie a letná láska bude o pekné milovanie chudobnejšia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #pláž #mykóza #bielizeň #plavky #intímna hygiena

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....