Aj artičoky nám pomôžu schudnúť

Artičoky sú bohaté na živiny, ktoré sú navyše ideálne pri chudnutí. Na toto si treba dať pozor.

10.07.2017 14:20
artičoky Foto:
Artičoky sú dobré pre diabetikov, pretože upravujú hladinu cukru v krvi, odstránia aj tráviace ťažkosti, pomôžu proti zápalom.
debata (1)

V stredomorských krajinách sú artičoky v ponuke už nejaký ten piatok. Avšak, konzumujú sa tu predsa len zriedka – nanajvýš si ich môžete všimnúť (a neprehliadnúť!) na chrumkavej pizzi. A to je chyba! Pretože táto liečivá rastlina, artičoka, obsahuje živiny, ktoré pomôžu zvýšiť náš metabolizmus a tým podporiť chudnutie.

Ako?

Artičoka obsahuje veľa balastných látok, ktoré znížia hladinu cukru v krvi a regulujú hodnoty cholesterolu. Okrem toho pomôže pri zápche a podporuje trávenie tukov. Kto artičoky konzumuje pravidelne, zlepší si aj funkciu pečene. Takže máme rovno tri funkcie, ktoré pomáhajú pri spaľovaní: Artičoky sú nízkokalorické, pôsobia ako diuretikum a podporujú spaľovanie tukov.

Hoci aj pravidelne

Konzumáciou artičokov úspešne predchádzame vlčiemu hladu, takže možno ich pokojne jesť pravidelne, medzi hlavnými jedlami. V obchode dostať artičokové kapsule, ktoré možno užiť, zapiť vodou. Lepší je však pri chudnutí artičokový nápoj. Pite ho minimálne desať dní do mesiaca, po dobu troch mesiacov, tri poháre. Pravdaže, obmedzte v tomto období mastné a sladké jedlá.

Recept:

Artičoky dôkladne umyte, odstráňte stopku a rozpoľte na polovicu. Varte v litri vody, až kým nezmäknú. Varené artičoky môžete konzumovať a vodu vypiť – najlepšie po jedle, aby ste podporili trávenie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #trávenie #cholesterol #Artičoky #metabolizmus #tuky

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...