Dajte si pauzu od aplikácií! Čo všetko sa stane, ak sa odlogujete?!

Viete si ešte predstaviť, že by ste sa ráno neklikli na svoj facebookový profil? Prípadne neprebehli, čo sa deje na Instagrame? Sociálne siete a digitálne technológie nás ovládajú.

09.07.2017 08:00
cestovanie, dovolenka, turista, kufor, mobil,... Foto:
Byť neustále online môže pôsobiť negatívne na vašu psychiku.
debata (1)

Možno by však bolo dobré uvedomiť si, čo všetko pozitívne prinesie, ak sa ich aspoň na čas vzdáme. Kedy inokedy to spraviť ako práve počas letnej dovolenky. Skúste sa sústrediť na oddych, relax, nové zážitky a spoznávanie nových ľudí. A opakujte si nasledovné:

Pauza na sieťach ako Facebook či Twitter zvýši pocit spokojnosti so životom. Tvrdí to aj vedecký prieskum, ktorí realizovali nemeckí odborníci na vzorke 600 užívateľov. Jeden z troch sa cítil horšie v momente, keď sa znovu nalogoval na Facebook či Twitter.

Vedci potvrdili, že ľudia na aplikáciách sa cítia osamelí, frustrovaní alebo nahnevaní. Prítomnosť na sociálnych sieťach zvyšuje pocit životnej nespokojnosti. Akonáhle si užívatelia dali pauzu od podobných aplikácií, ich pocity sa zlepšili, tvrdí prieskum.

Podobné potvrdili aj ďalšie prieskumy, z ktorých vyplynulo, že častý pobyt pri obrazovke smartfónu zvyšuje pocity depresie, úzkosti, alebo stresu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #počítač #smartfón #profil #aplikácia

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...