Ste učiteľka alebo novinárka? Čo sa spánku týka, ste na tom najlepšie

Pri akých povolaniach si môžete dorpiať najviac spánku? Odpoveď prináša prieskum.

29.05.2017 09:00
žena,spánok,odpočinok,relax,sen Foto:
Koľko hodín denne spíte?
debata

Noční strážnici, pekári a zamestnanci pošty spia v priemere menej ako šesť a pol hodiny denne. Vo výskume berlínskeho Inštitútu pre ekonomický výskum, o ktorom informuje nemecký denník Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), tak skončili na posledných troch priečkach spomedzi stovky skúmaných profesií. Medzi zamestnaniami, ktorých pracovníci si naopak v priemere dopriavajú spánku najviac, sú novinári, učitelia a predavači šatstva a obuvi.

Učitelia na základnej škole spia podľa výskumu v priemere 7,1 hodiny a vysokoškolskí profesori 7,21 hodiny denne. Novinári spia priemerne 7,16, športoví tréneri 7,12 a psychológovia 7,1 hodiny denne.

Britský denník The Guardian v súvislosti s týmto výskumom pripomína aj podobný výskum zo začiatku mája, ktorého výsledky boli dramaticky odlišné. Uskutočnila ho spoločnosť na výrobu matracov Sealy a najmenej spánku je podľa neho dopriate pracovníkom dopravných firiem a stavebným robotníkom, a taktiež profesii, ktorá v aktuálnom nemeckom výskume nebola zahrnutá: povolaniu matky.

debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #spánok

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...