Nielen pri mori! Aj v záhrade myslite na slnko a jeho účinky

Práce v záhradke sú príjemné a čas pri nich ubieha rýchlo... Vánok pofukuje a vy si ani nevšimnete, že tvár vám celá sčervenela.

05.05.2017 11:00
žena, záhrada, práca, kvety Foto:
Chráňte telo aj počas prác v záhrade, aby ste neskončili s úpalom či spálenou kožou.
debata (1)

Áno, krém aj do záhrady

Bez krému s ochranným faktorom do záhrady nechoďte. Čím vyšší ochranný faktor, tým dlhšie vašu pokožku ochráni pred slnečnými lúčmi. Svetlé typy by mali siahnuť po vyšších faktoroch, ostatným stačí faktor 25.

Pokrývka hlavy

Ak ste v záhrade a sadíte kvety či trháte burinu, slnko vám „pečie“ priamo na hlavu. Určite nechcete po príjemnom dni na čerstvom vzduchu skončiť s nevoľnosťou či dokonca horúčkou. Na hlavu si nasaďte klobúk či šiltovku a môžete sa odávať práci na záhrade. Nezabudnite ani na okuliare, ktoré ochránia oči.

Dlhé rukávy

Aj na plecia či ruky, ktoré vystavíte slnku, páli slnko. A hoci vám to nie je nijako nepríjemné, pretože teploty ešte nedosahujú tridsiatku, slnečné lúče sa dokážu do pokožky skutočne zahryznúť. Zvoľte preto ľahké tričko s dlhým rukávom, ktoré vašu kožu ochráni pri niekoľkohodinovom pobyte vonku.

Pite vodu

Bolesti hlavy či celková slabosť – aj tak sa prejaví dehydratácia organizmu. Takže, ak zamierite do záhrady, vždy si so sebou vezmite fľasu s vodou, najlepšie čistou, prípadne minerálku. Keď sa potíte pri práci, telo prichádza aj o minerály a tie doplníte práve minerálkou.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #slnko #záhrada #úpal #kvety

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...