Meditovať môžete aj s čokoládou. Toto vás naučí!

Meditácia môže byť niekedy aj chutná. Čítajte, ako môžete denne relaxovať s čokoládou!

11.05.2017 11:00
čokoláda, pochúťka, maškrta Foto:
Čokoládu vychutnajte. Endorfíny sa uvoľnia.
debata (1)

Keď počujeme slovo meditácia, okamžite si predstavíme vzpriamenú polohu posediačky na tvrdom vankúši. Tak síce meditácia vyzerať môže, ale nemusí! Existuje jednoduchšia metóda, ktorá však má rovnaký účinok.

Meditácia s čokoládou

Keď jeme čokoládu, väčšinou vôbec nie pozorne a s radosťou. Sú aj chvíle, kedy ju doslova hltáme z nervozity (počas menštruácie), aby sme sa čo najrýchlejšie upokojili. Každopádne, je to škoda, pretože čokoládu možno konzumovať tak, aby pôsobila ako meditácia. Usaďte sa do polohy, aby vám bolo čo najpríjemnejšie. Či už za pracovný stôl v kancelárii, na pohovku, fitloptu alebo na koberec s prekríženými nohami. Potom vezmite kúsok čokolády, najprv ho dôkladne ovoňajte a následne vložte do úst. Vydržte, kým sa príjemne roztopí na jazyku. Vnímajte tvar čokolády. Premieľajte kúsok čokolády, ktorý máte v ústach hore-dole jazykom a užívajte si, ako chutí.

Uvoľnia sa endorfíny

Počas týchto pár minút, kedy sa vám čokoláda roztápa v ústach, sa do tela uvoľní veľa endorfínov. Vaša pozornosť je zameraná len na čokoládu, čo vedie k relaxácii. Toto cvičenie je ideálne pre ľudí, ktorí jedia čokoládu radi a často. Týmto štýlom sa naučia pozornosti a vnímať pôžitok.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #čokoláda #jazyk #meditácia #relaxácia #endorfíny #pôžitok

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...