Ozdravte svoj život v jarnom detoxe - stačí pár krokov...

Aj vy túžite vstúpiť do nových slnečných a teplejších dní v lepšej kondícii a so zdravším pocitom? Asi nie ste jediná.

19.03.2017 08:00
Chutné a zdravé sú zeleninovo-ovocné šťavy,... Foto:
Čím farebnejšie, tým zdravšie... Aj to je óda na zdravie.
debata

Dávať si záväzky – na to nie je nikdy neskoro, hoci od príchodu nového roka uplynulo už pár mesiacov. Lenže, záväzky musia kráčať ruka v ruke aj s nejakou aktivitou. Ak vyskúšate nasledujúce kroky, zaručene svoj život o niečo vylepšíte.

Chladnička

Miesto pokušení musí mať jasné poslanie – zdravú stravu. Ak to chcete dodržať, mali by ste z chladničky odstrániť všetky pokušenia a rovnako spraviť aj s tajnými poličkami v kuchynskej linke či šuflíkoch v obývačke, kde ukrývate sladkosti alebo slané pochutiny. Pri nákupoch sa orientujte na zdravé alternatívy. Ak jedlo je určené pre celú rodinu, vyčleňte si jednotlivé poličky pre konkrétnych členov. Sladké môžete dopriať deťom aj sebe, ale ani jednému z vás neuškodia zdravšie alternatívy.

Sacharidom stop

Nie úplne, samozrejme. Pre náš život sú dôležité – sacharidy totiž dodávajú nášmu telu energiu. Dávajte si však pozor na nezdravé sacharidy a obmedzte ich prísun. Nahraďte ich takými, ktoré telo spracúva postupne a energiu dodajú na dlhší čas. Nebojte sa celozrnných výrobkov, hnedej ryže či celozrnných cestovín. Namieso chrumkavých sladkých musli voľte radšej klasické ovsené či jačmenné vločky.

Farebná óda na zdravie

Mnohí odborníci na výživu súhlasia, že jedálniček by mal byť predovšetkým farebný. Nie, nemyslíme plný sladených a umelo farbených potravín, ale ovocia a zeleniny, ktoré hrajú všetkými farbami. Práve tak zabezpečíte, že sa na vašom stole objaví široká škála potravín s mnohými benefitmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #Telo #detox #krok #ozdravenie

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...