Top triky proti chorobe medových týždňov a zimných mesiacov!

Zápalové ochorenia močových ciest trápia ženy bez rozdielu veku.

14.03.2017 11:00
žena, telo, brucho, postava, nohavičky Foto:
Pre intímne zdravie sú ideálne bavlnené nohavičky.
debata

Občas je za tým príliš veľa sexu, neprávny prístup k vlastnému telu, prispieva aj chlad a niekedy je ochorenie výsledkom kombinácie všetkých faktorov.

Zásadne bavlna

Nohavičky z iných materiálov môžu byť síce sexi, ale ak vám ide o zdravie, pravá bavlna musí byť jasnou voľbou. Nič sa nestane, ak si na pár minút, napríklad pri zvádzaní partnera, dáte sexi negližé z lesklých tkanín, ale na každodenné nosenie je potrebné staviť na bavlnu. Zabraňuje totiž tomu, aby sa rozmnožili okolo močovej trubice tie nesprávne baktérie, spôsobujúce bolestivé problémy.

Stop tangám

S príchodom týchto druhov nohavičiek razantne stúpol u žien výskyt zápalov močového mechúra. Skúmaním sa zistilo, že práve tenký kúsok látky, ktorý je vrezaný do zadočku omnoho rýchlejšie prenáša obávanú Escherichiu coli, ktorá je prirodzeným a dobrým parazitom v črevách, no ak sa prenesie k močovej trubici, spôsobí ťažké a bolestivé zápaly. Klasické nohavičky zabraňujú prenosu baktérie medzi análnym otvorom a močovým ústrojenstvom. Preto možno nie sú tak sexi, ale sú rozhodne zdravšie.

Sprcha pred každým sexom

Rýchlovky bez prípravy nie sú pre ženy, ktoré majú problémy. Čím menej hygieny, tým väčšie riziko, že sa vám do vagíny dostanú baktérie, ktoré síce môžu byť pre ňu neškodné, ale keďže veľmi blízko je aj močová rúra, ľahko si odnesiete nepríjemné následky. Umytie oboch partnerov pred milovaním musí byť štandardom.

Striedmosť na medových týždňoch

Sexu sa nedá vzdať a tobôž nie počas medových týždňov. Istú striedmosť a pravidlá je však dobré dodržiavať. Hygienu je nutné absolvovať po každom styku a pamätajte, že čím dlhšie milovanie, tým väčšia pravdepodobnosť, že sa infikujete baktériami. Preto je potrebné piť veľa vody. Po každom styku je základom dostatočne sa vymočiť, aby ste z močovej trubice vypláchli všetko, čo tam nepatrí.

Pozor na prechladnutie

Zo zimy zápal močového mechúra priamo nedostanete, ale pozor, intenzívne vplýva na oslabenie imunity a dáva možnosť aj baktériám, ktoré by za iných okolností imunitný systém zneškodnil, aby sa rozmnožili. Preto je nutnosť kryť si kríže. Kombinácia riflí do pása a krátkej bundy pri mínusových teplotných spôsobuje veľmi rýchlo problémy tam dole.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hygiena #zápal močových ciest #tanga #baktérie #bavlnené nohavičky

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...

+ Možno oklamete sami seba, avšak lekára a výsledky neoklamete.
Nič nerobte rýchlo, robíte tak len väčšie chyby....