Ak máte v pláne zapracovať pred príchodom teplejších dní na svojej postave, začnite už teraz. A pridajte do jedálnička nasledovné.
Hrozno
Obsahuje resveratrol, ktorý obmedzuje snahu nášho tela ukladať tuky zo stravy. Pravidelná dávka hrozna, lepšie červeného, teda zlepší trávenie a tiež metabolizáciu našich jedál.
Horčica
Hoci sa o nej zvykne hovoriť ako o prísade, ktorá nie je najlepšia pre diétu, vedci tvrdia, že dokáže zrýchliť metabolizmus o 25 percent. Môžu za to jej termogenické vlastnosti.
Kuracia pečeň
V tele zvýši až o 60 percent prítomnosť kyseliny pantoténovej, ktorá v tele vyvoláva procesy premeny tuku z jedla na energiu.
Zemiak
Vďaka obsahu medi zrýchľuje a zlepšuje spaľovanie tuku v tele a zároveň patrí medzi nízkokalorické potraviny, ktoré zlepšujú trávenie aj pre obsah vlákniny.