Prečo cez zimu priberáme?

O 220 kalórií viac prijmeme v zimnom období. A následky sú jasne viditeľné na našom tele.

12.12.2016 17:00
žena, sladkosti, nadváha Foto:
Namiesto cvičenia maškrtenie na pohovke?
debata

Podľa aktuálneho prieskumu, pod ktorý je podpísaný tím Univerzity v Massachusetts, nie je žiadnym prekvapením, že koncom zimy sú v priemmere ľudia ťažší o dve kilá. Navyše, podľa výsledkov, v poslednej štvrtine roka jeme o 220 kalórií denne viac než počas zbytku roka.

Preto zvlášť v zimnom období je dôležité strážiť si príjem kalórií, je dobré siahnuť po kvalitných bielkovinách, ktoré zasýtia na dlhú dobu a navyše sú dobré pre účinné spaľovanie.

Pod vyšší príjem sú podpísané aj krátke dni – tma prichádza skôr, s ňou ide ruka v ruke únava. Von za športom nás to láka oveľa menej ako v letných mesiacoch. Aj preto telo produkuje hormón šťastia, serotonín, v menších objemoch. Láka nás pohovka a mastnejšie jedlá, s čím súvisí aj vyšší príjem kalórií. Rovnováha príjmu a výdaju energií je výraznejšie porušená v zimných mesaicoch, v lete máme pohybu prirodzene viac a tým pádom existuje aj vyšší výdaj.

Priberaniu počas zimy nahráva aj oblečenie. Pár kilogramov navyše sa pod hrubý sveter či tuniku skyje. Pritom v lete sú tukové vankúšiky oveĺa viditeľnejšie a tak sa prirodzene snažíme, aby sme ich na tele nemali.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #príjem #kalórie #zima

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...