Šesť štartérov na ráno plné energie aj v zime!

Vstávate do tmy, vonku je zima a vám sa chce zaliezť pod paplón a celý deň sa lenivo preváľať.

19.11.2016 17:00
vstávanie - ráno - raňajky - energia Foto:
Hneď po prebudení je dobré ponaťahovať sa a precvičiť si telo.
debata

Okolnosti skutočne nie sú práve najlepšie na energické ranné nakopnutie, ale vy to dokážete. Ak zvolíte správny postup, všetci naokolo budú klipkajúcimi očami závidieť váš životný elán.

Zasvieťte

Je to prvé, čo potrebujete spraviť. Prečo? Základom je okamžite zastaviť tvorbu melatonínu. Ten je síce dobrý a potrebný počas noci, zaručuje pokojný a hlboký spánok, no v priebehu dňa znamená typickú oťapenosť a únavu, ktorá sa viaže s dňami, keď je viac tmy ako slnka. Aj umelé svetlo však tento hormón redukuje a preto poriadne ráno rozsvieťte. Budete sa rozbiehať omnoho ľahšie.

Sladké raňajky

Ak je niekedy potrebné dať si niečo sladké, tak práve na raňajky počas sychravých dní. Energia. Čistá a rýchla zo sacharidov je to pravé palivo, ktoré dá telu signál, že môže ísť naplno. Ideálne je dať si ovocie, citrusové plody, med, alebo napríklad aj cereálie a oriešky.

Dajte si vodu

Telo je po osemhodinovom spánku dehydrované. Ráno je dôležité dopriať si minimálne dva až tri deci vody. Pokojne aj čistej alebo s citrónom. Ak sa zabudnete zavodniť a nebodaj si dáte len kávu, ktorá ešte viac dehydruje, vaša energia ostane hnaná len kofeínom a po pár minútach vyšumí do letargie. Voda však prináša nefalšované občerstvenie.

Obľúbená muzika na budík

Je to jeden zo zásadných životných zlepšovákov. Týmto spôsobom možno časom favorizovaný song možno úplne znenávidíte, no na dosť dlhú dobu vám bude tvoriť krásne ráno. Je dobré mať v zálohe niekoľko obľúbených piesní, aby bolo možné ich striedať. Budiť sa s tónmi skvelej hudby okamžite nabíja pozitívnou energiou a stimuluje k výkonu. Najideálnejšia je preto rýchla a dynamická hudba na nie sláčikové kvarteto.

Budík ďalej od postele

Toto pravidlo je známe skoro tak dlho, ako potreba ranného vstávania do práce, a pritom ho málokto uplatňuje. Mať budík na druhom konci izby jednoducho znamená, že musíte vyskočiť na rovné nohy a bežať. Okamžite tým vykonáte malé cvičenie, rozprúdite krv, metabolizmus a dostanete sa do obrátok.

Pripravte sa už večer

Pravidelný spánkový režim a dostatočne dlhý odpočinok dokáže zázraky. Ak si nastavíte pravidelný odchod do postele a ostanete v nej sedem až osem hodín, budete hýriť sviežosťou bez ohľadu na to, či je vonku fujavica, zamračené, sychravo, alebo tma ako v rohu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #raňajky #spánok #Melatonín #hydratácia #budík #ranné vstávanie

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...