Čo sa stane vo vašom živote, ak začnete vstávať pred svitaním?

Pospať si dlhšie považujeme za labužnícke vychutnávanie si života. No história aj moderné výskumy ukazujú, že pre naše telo je omnoho lepšie, ak sa z kategórie vylihovačov presunieme k ranným vtáčatám.

16.11.2016 17:00
ranné vstávanie, cvičenie. kondícia Foto:
Za životným úspechom mnohých ľudí je práve ich skoré vstávanie.
debata

Najproduktívnejšia hodina dňa?

Podľa Wall Street Journal je štvrtá hodina ranná najproduktívnejším obdobím dňa. Mnoho vynálezcov, spisovateľov aj umelcov priznalo, že tie najgeniálnejšie myšlienky sa k nim dostali práve v tomto čase. Je teda možné, že sme svoje životné šance jednoducho prespali? Allison Young, známa propagátorka zdravého štýlu sa rozhodla spraviť svoj vlastný experiment a vstávať skutočne počas štvrtej hodiny ráno. Výsledky ju samú ohromili.

Pilulka šťastia

Nebude to ľahké. Niekomu vyhovuje postupné posúvanie času zobudenia, inému nárazový skok. Nech už si zvolíte akúkoľvek cestu, nezabudnite na dostatočný spánkový interval. Nič sa nezmení k lepšiemu, ak si iba uberiete hodiny spánku. Ak začnete chodiť spávať o deviatej, môže byť pre vás štvrtá hodina správnym ovlažením. Allisom priznala, že po pár dňoch, čo sa jej biorytmus upokojil so vstávaním o štvrtej, sa ráno o siedmej, keď vyrážala do práce, cítila šťastnejšia a plná energie.

Magický čas

O štvrtej počítajte s časom iba pre seba. Žiadne telefonáty, e-maily, dokonca aj intenzita príspevkov na sociálnych sieťach klesá na minimum. Dôvod? Aj tí, čo sú hore, riešia podstatné veci. Vychutnať si kávu, knihu, alebo začať prácu, je omnoho plnohodnotnejšie ako v iné časti dňa. O ôsmej môžete mať porobené toľko, čo by ste za iných okolností robili celý deň.

Hodina úspešných

Skúste aspoň mesiac vstávať o štvrtej a už nikdy nebudete vstávať inokedy. Okolo tejto hodiny vstávajú budhistickí mnísi, ktorí sa prezentujú tým, že v živote žijú len šťastne. Michelle Gaas, prezidentka Starbucks vstáva o 4.30, Tim Cook, riaditeľ Apple o 3.45 a herec a producent Mark Wahlberg o 4.10. Považujú to za základ, že dokážu byť kreatívnejší, produktívnejší a šťastnejší ako všetci ostatní. Neoficiálne priznávajú, že za ich životným úspechom je práve skoré vstávanie. Možno neviete, ale napríklad aj Kurt Vonnegut sa chválil tým, že najlepšie svoje diela napísal pred svitaním.

Bezproblémové noci

Skoré vstávanie veľmi zaujímavo vplýva na nočné snívanie. Ak máte problémy so spánkom, časté budenie a problémy so zaspávaním, skúste paradoxne vstávať skôr. Môže vám to významne pomôcť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #spánok #biorytmus #ranné vstávanie #ranné vtáča

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...