Vrásky či mrzutosť. Prečo je niekedy lepšie spať inde ako partner?

Aj vy máte problémy so spánkom a budíte sa ráno unavená a mrzutá? Čo ak je dôvodom partner a jeho chrápanie či prehadzovanie sa v posteli?

19.11.2016 08:00
sex, spánok Foto:
Spoločný spánok môže byť blahodarný. Alebo aj naopak...
debata

Nedávna štúdia univerzity v Leedse ukázala, že až tretina Britov nemá dostatočný spánok, pretože sa nedokážu poriadne vyspať po boku partnera. „Výsledkom je, že mnoho párov spáva v oddelených miestnostiach, aby tak uspokojili svoju potrebu po dostatočnom spánku a regenerácii,“ citoval britský Daila Mail expertku na otázky spánku – doktorku Nerinu Ramlakhan.

Hoci možno niektorí z nás majú pocit, že odísť od partnera spať do inej miestnosti je znakom odcudzenia, podľa odborníkov to môže mať viacero benefitov. Základným je sviežejší a menej unavený vzhľad. Nedostatok spánku sa totiž podpisuje nad tvorbou vrások, strate elasticity pleti či zvýšenej pigmentácii pokožky.

Podľa vedcov existuje len málo dvojíc, ktoré majú rovnaké spánkové režimy. Často ide o to, že jeden líha do postele neskôr ako druhý, niekto sa uspáva čítaním knihy a niekto má rád zapnutú televíziu, pri ktorej zaspí. Bohužiaľ, tieto zvyky nemusia fungovať aj u partnera. V takom prípade je teda naozaj rozumnejšie, ak sa dvojica rozhodne spať oddelene.

Ak to nie je možné, nastupuje cesta kompromisu. Partneri sa musia dohodnúť, ako budú svoje spánkové zvyky rešpektovať a nasledovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #partner #spánok #posteľ #zvyk #nedostatok spánku

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...