Spánok neprichádza, čo robiť? Tri spôsoby, ktoré pomôžu...

Problémy zaspať má z času na čas každý z nás. Ale čo ak sa z toho stane nepekný zvyk, ktorý spôsobuje, že chodíme do práce unavený a s kruhmi pod očami?

25.09.2016 16:51
spánok - modrá spálňa - modré steny - oddych Foto:
Ako si privolať spánok, ak neprichádza?
debata

Spánok je pre telo mimoriadne dôležitý. Pomáha mu regenerovať sa, dobiť baterky do ďalšieho dňa. Stres je najväčší nepriateľ – práve preň sa nám totiž niekedy nedarí zaspať aj hodiny. A keď napokon do spánku upadneme, je plytký a budíme sa ešte unavenejší.

Samozrejme, je na zváženie, či v prípade, že podobný stav trvá už príliš dlho, nezájsť za odborníkom. Ak vás však nespavosť prepadá príležitostne, možete vyskúšať aj malé triky, ktoré sú však mimoriadne účinné. Spísal ich portál Dailymail.com.

Kúpeľ

Uvoľňujúci kúpeľ pred spaním pomáha. Telo sa prehreje a príjemne unaví, zároveň sa detoxikuje, čím ešte prehĺbi svoju potrebu oddychovať. Mnohí odborníci radia dopriať si kúpeľ so sódou bikarbónou, v ktorom by ste mali pobudnúť zhruba dvadsať minút. Tento páršok neutralizuje kyslosť kože, zjemňuje ju a zároveň prispieva k detoxikácii tela. Po kúpeli sa budete cítiť unavená a ľahko zaspíte. Nepoužívajte však mydlo ani šampóny.

Jedlo

Pred spaním sa jesť nemá, ale dôležité je, čo si naservírujete na večeru – teda pár hodín pred uložením sa do postele. Skvelé sú ryby, ktoré sú bohaté na vitamín B6. Ten sa podieľa na produkcii melatonínu, ktorý zase podporuje spánok. Pre niekoho zase funguje konzumovanie mliečnych výrobkov, ktoré tiež upokojujú telo.

Cvičenie

K lepšiemu a rýchlejšiemu spánku môže pomôcť niekoľko druhov cvičení. Ideálne je meditačné a uvoľňujúce, pri ktorom sa sústreďujete na dýchanie a celkový pokoj. Funguje však aj „prstové“ cvičenie. Pomaly pokrčte prsty na nohách a následne ich vystrite a napnite. Ide o uvoľňovacie cvičenie, ktoré sa prenáša do celého tela a uvoľní vám svalstvo. Niekomu môže pomôcť aj dynamickejšie cvičenie, pri ktorom sa vyskáče alebo robí drepy či kliky. Intenzívna niekoľkominútová procedúra dokáže unaviť a urýchliť nástup spánku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #problém #spánok #rada #nedostatok #trik

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...