Kardamon. Podporí chudnutie, sex a zmení vám život!

Korenie vždy patrilo k vzácnym tovarom a kardamon je do istej miery jeho kráľom. Dôvod?

18.07.2016 17:00
Plody kardamonu. Foto: ,
Plody kardamonu.
debata

Vitamíny, minerály a vynikajúci vplyv na organizmus. Kedysi nemali ľudia k dispozícii laboratórne rozbory, ale jednoducho vedeli, že kardamon im robí dobre. Dnes už aj vieme prečo.

Chutná exotika

Jeho kolískou je India, ale v období antiky sa rozšíril do ďalších krajín sveta. Dnes patrí do top päťky najdrahších korenín. Má jemne sladkastú a zároveň korenistú chuť, nádych citrónový, ale jeho typická vôňa sa používa aj pri výrobe a parfumov. V našich podmienkach sa pestovať nedá a tak sa stáva výsostne dovozovým artiklom. Jeho malá časť sa nachádza aj v kari korení, ale najlepšie účinky má samozrejme kardamon vo svojej čistej forme.

Pomôže vám schudnúť

Jedna z najoceňovanejších vlastností kardamonu je jeho schopnosť pomáhať pri chudnutí. Nie je však žiadnym drastickým nástrojom na znižovanie váhy, ale k štíhlej línii napomáha prirodzenou cestou. Stačí jedna kávová lyžička kardamonu denne a pocítite účinky v podobe detoxikácie, lepšieho vyprázdňovania aj trávenia. Telo sa prirodzene začne zbavovať škodlivých nánosov a tým pádom chudnúť.

Energetická prísada

Kardamon má v sebe veľký potenciál. Hodí sa do kávy a nielen preto, že v kombinácii s horkou chuťou lahodne pohladí jazyk. Sám predlžuje povzbudivý účinok toho nápoja. Kardamon je v oriente vychýreným energizérom a na rozdiel od kofeínu pôsobí dlhodobo.

Eliminuje prekyslenie

O prekyslení organizmu hovoria výrobcovia balenej vody, zázračných nápojov aj predraženej stravy. Pritom akoby zabudli na kardamon, pretože on svojimi účinkami prirodzene vylaďuje pH nášho tela na ideálne. Aj preto ho ajurvédska medicína ordinuje ani nie ako pochutinu, ale liek na množstvo neduhov.

Povzbudí trávenie aj sexuálny život

Sila tohto exotického korenia sa prejaví nielen za stolom, ale aj v posteli. Vie uľaviť pri bolestiach žalúdka a ľudia so zlým trávením po jeho pridaní do stravy začínajú vnímať zlepšenie. Prítomnosť kardamonu v jedle podporuje jeho ľahšiu stráviteľnosť a zabraňuje nafukovaniu. Láska a žalúdok zdá sa spolu súvisia aj fyzicky, pretože kardamon vracia stratenú vášeň do perín. Mužom napomáha pri kvalitnejšej erekcii a stimuluje libido.

Kam s kardamonom?

S toľkými pozitívnymi vlastnosťami je už len otázkou, ako kardamon zužitkovať. Dochutiť ním môžete nápoje, sladké pokrmy, ale aj zeleninové šťavy. Používa sa do omáčok, šalátov aj na prípravu mäsa a štipkou kardamonu prakticky nepokazíte žiadne jedlo. Naopak, ešte viac vynikne jeho chuť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #Telo #korenie #kardamón

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...