Veci, ktoré šťastní ľudia ráno nikdy nerobia

Šťastie nie je náhoda, ani zlatá muška. Ide o stav mysle, ktorý si môžeme naladiť už ráno, aby sme mali úsmev na tvári široký, ako budhistickí mnísi.

16.07.2016 08:00
lepšia kvalita života - šťastie - spokojnosť -... Foto:
Šťastní ľudia ignorujú tých, ktorí sa permanentne sťažujú.
debata

Ľudia, ktorí majú počas dňa pocit šťastia, bez ohľadu na to či je pekne, alebo zamračené, sa vyhýbajú rovnakým veciam.

Nepoužívajú vulgarizmy

Slová nás vedia naladiť pozitívne, alebo negatívne. Nie je jedno, či počujeme slová chvály a uznania, alebo nadávky. Vulgárne slová vytvárajú v tele nepokoj. Vysloviť ich znamená naladiť sa nepriateľsky až agresívne. Vyhýbajte sa takým slovám pri vyjadrovaní, ale aj pri počúvaní a deň bude krajší.

Nesťažujú sa a nepočúvajú sťažnosti

Šťastní ľudia ignorujú tých, ktorí sa permanentne sťažujú. Ponosovanie vyvoláva negatívne pocity a pri človeku, na ktorého akoby spadla ťarcha sveta, sa jednoducho nedá pokojne usmievať. Šťastní ľudia obchádzajú sťažovateľov a do partie berú optimistov.

Nenechajú rozhodovať iných

Na pocit šťastia výrazne vplýva spokojnosť s vykonanou prácou. Preto nie je vhodné začať ráno kontrolou e-mailov, sociálnymi sieťami a plnením požiadaviek iných. Tým sa okamžite naruší harmonogram dňa a začne stres. Šťastní ľudia začínajú podstatnými úlohami a neprokrastinujú.

Nie sú leniví

Vylihovanie v posteli nemá nič spoločné s tým, aby ste sa počas dňa cítili lepšie. Práve naopak. Malátny a pomalý štart do dňa je to najhoršie, čo môžete urobiť. Lepšou alternatívou je beh, cvičenie, alebo sex. Dvadsať minút pohybu vyplaví do tela endorfíny a dodá energiu nielen na pracovné úlohy, ale aj na úsmev.

Nevynechávajú raňajky

Možno nie sú raňajky najdôležitejšie jedlo dňa, ale určite budete vďaka nim šťastnejší. Dajte si zdravé sacharidy, dostatok bielkovín aj zeleniny, pridajte chutný nápoj. Nejde len o energiu, ale aj o chvíľu, keď si doprajete pokoj a čas sami pre seba. Uvidíte, že ráno aj deň budú krajšími, ako keď raňajky nestihnete.

Nežijú v minulosti ani budúcnosti

Jednoducho sa tešia z maličkostí. Zmenia trasu do práce a pozorujú okolie, všimnú si rozkvitnutý kvet, usmejú sa na peknej farbe oblohy, nájdu niečo zaujímavé. Nežijú len obavami z budúcnosti a problémami z minulosti. Vedia sa naladiť na veci, ktoré im spravia radosť v danú rannú chvíľu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pozitívne myslenie #stres #šťastie #lenivosť #sťažovanie sa #rozhodovanie sa

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...