Stačí málo a čakajte veľa! Prečo je škorica skvelá?

Škorica pomôže, s jej dávkovaním však treba postupovať opatrne.

06.06.2016 15:00
škorica Foto:
Škorica je dobrým pomocníkom aj pri chudnutí.
debata

Prečo škorica pomôže pri zhadzovaní kilogramov? Obsahuje totiž látky, ktoré dokážu znížiť hladinu cukru v krvi. Ďalej škorica prispieva k naštartovaniu metabolizmu a zároveň v istej miere zabraňuje ukladaniu tukov.

Kto sa chce na chudnutie nastaviť už v ranných hodinách, mal by do kávy či čaju primiešať štipku mletej škorice. Obmedzuje chuť do jedla a zároveň predĺži pocit nasýtenia od raňajok. Škorica sa skvelo hodí aj v prípade, že vás predsa len „premôže“ chuť na dezert. Stačí ju primiešať do jogurtu či tvarohu a vaše chuťové bunky budú uspokojené. Alebo ňou jemne posypte ovocný šalát, ktorý si ľahko pripravíte aj v práci v čase desiatej.

Kupujte vždy len malé množstvo mletej škorice, pretože aróma sa z nej stráca pomerne rýchlo. A pri škorici aj vôňa zohráva dôležitú úlohu.

Pri škorici platí – používajte ju v malých dávkach. Škorica totiž obsahuje aj látku kumarín, ktorá je vo väčších dávkach pre telo toxická, škodí najmä pečeni a obličkám. Kumarín je vo vyšších dávkach zastúpený v škorici „cassia“, menej ho obsahuje škorica ceylónska.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #chuť #metabolizmus #škorica

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...