Spánok prospieva chudnutiu, cvičenie je potom účinnejšie

Ak stále riešite, ako sa zbaviť nadbytočného tuku a žiadne nové nápady (ani výsledky) neprichádzajú, zamyslite sa nad svojím spánkovým režimom.

17.04.2016 16:51
Spánok si môžete uľahčiť a zintenzívniť. Foto:
Spánok sa podieľa na tom, ako sa nám (ne)darí s chudnutím.
debata (1)

Odborníci už dávnejšie potvrdili súvis medzi štíhlou líniou a pravidelným a plnohodnotným spánkom. "Ľudia, ktorí trpia nedostatkom spánku, majú zvýšenú chuť do jedla. Nedostatočná úroveň spánku znižuje úroveň leptínu, hormónu, ktorý potláča apetít. Naopak zvyšuje úroveň hormónu, ktorý sa podieľa na zvýšenom príjme potravy a zohráva rolu v dlhodobej regulácii telesnej váhy.

Z toho vyplýva, že nedostatok spánku je vlastne akýmsi bojom nášho tela proti sebe samému. A prejaví sa práve v tom, že sa chudne horšie alebo vôbec, ba dokonca priberáme. Existuje tiež štúdia, z ktorej cituje britský Daily Mail. Podľa nej ženy, ktoré spali menej ako päť hodín, majú tendenciu priberať vo všeobecnosti oveľa viac ako tie, ktoré spávajú sedem a viac hodín.

Problémom u mných z nás môže byť však aj problém so zaspávaním. Ten by sme mali eliminovať a ukladať sa do postele ešte pred polnocou. Ideálny čas dokonca je okolo desiatej hodiny. Vedci totiž dokázali, že práve v čase od 22.00 do 24.00 je spánok najintenzívnejší a telo sa pri ňom dokonale regeneruje.

Oddýchnutá telesná schránka je potom schopná venovať sa fyzickej aktivite a lepšie sa na nej prejavujú aj fyzické zmeny.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #Telo #spánok

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...