Päť účinných domácich prostriedkov na komedony

Nemýlite sa. Komedony sú tie odporné čierne hlavičky, ktoré nám vykúkajú z kože a život s nimi je taký trápny... Toto sú domáce prostriedky, s ktorými proti nim zabojujete.

07.04.2016 17:00
pleťová maska, ženská pleť Foto:
Masky, peelingy, sem sa s nimi!
debata

Vajíčko

Surové vajíčko dodá pokožke hodnotné živiny a zabojuje proti mnohým kožným problémom. Na to, aby sme sa komedonov zbavili, stačia nám dve vajíčka a lyžica medu. Premiešajte a naneste na postihnutú oblasť. Nechajte 30 minút pôsobiť, potom opláchnite vlažnou vodou.

Citrónová šťava

Zmiešajte 5 kvapiek citrónovej šťavy s vrchovatou lyžicou cukru – z tejto masy vymiešajte peeling, ktorý krúživými pohybmi vmasírujte na postihnuté miesta. Umyte vlažnou vodou a osušte. Potom si doprajte ešte pleťovú masku. Zmiešajte citrónovú šťavu s bielym jogurtom, medom a trochou soli. Nechajte na pleti pôsobiť 30 minút, potom pleť znovu opláchnite.

Čajovníkový olej

Pokropte vatový tampón čajovníkovým olejom a priložte na postihnuté miesta. Ale pozor, čajovníkový olej sa síce perfektne hodí na dezinfekciu kože, zároveň však pokožku vysušuje. Ak vás trápi suchá koža, tomuto oleju sa radšej vyhnite.

Zubná pasta

Mimoriadne vhodná v boji proti komedonom, pretože vysušuje pleť. Postup je jednoduchý. Naneste zubnú pastu na postihnuté miesta a nechajte zaschnúť. Pleť dôkladne umyte.

Med

Pravdepodobne najchutejší variant liečivého peelingu, aký v boji proti čiernym bodkám poznáme, je kombinácia medu so škoricou. Med pokožku hydratuje a tiež ju napína. Na pleťovú masku budete potrebovať dve polievkové lyžice medu a lyžicu škorice. Premiešajte a masu naneste na pleť. Nechajte pár minút pôsobiť, potom masku zmyte vlažnou vodou a pleť dôkladne osušte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #med #jogurt #hydratácia #citrón #zubná pasta #cukor #škorica #komedon

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...