Čo sa stane s vašim telom, ak začnete cvičiť ráno?

Cvičenie kedykoľvek počas dňa telu prospeje. Niektoré hodiny sú však na rozhýbanie vhodnejšie ako iné.

31.03.2016 17:00
kardio tréning, cvičenie, fitnes Foto:
Cvičenie vám nedovolí mať pochmúrne myšlienky.
debata

Príkladom je ráno, kedy okrem bežných benefitov pohybovej aktivity získate aj pár zaujímavých bonusov.

Lepšie raňajky

Po cvičení budú vaše raňajky pre telo omnoho prijateľnejšie. Dôvodom je, že po telesnej námahe si môžete dopriať aj viac cukrov. Tie sa totiž úplne inak vstrebávajú, ako keď ich do seba tlačíte hneď po zobudení. Jedlo bude onoho šetrnejšie k vašej línii. Neublíži vám tak ani džem či trocha cukru do kávy.

Plný zásobník energie

Môže sa zdať, že ranné cvičenie vás pred náročným dňom môže vysiliť. Opak je pravdou. Po tridsaťminútovom cvičení zvládnete stres, námahu aj hektiku dňa omnoho lepšie. Vaše telo sa vie lepšie vyrovnať s fyzickou aj psychickou záťažou.

Viac optimizmu

Skúste si zacvičiť pred najťažšími dňami v týždni. Teda napríklad pred deprimujúcim pondelkom. Cvičenie, námaha a aktívne zapojenie svalov vám nedovolí mať pochmúrne myšlienky. Je vedecky dokázané, že po cvičení sa pocit šťastia zvyšuje a môžu za to prirodzené opiáty, ktoré si telo pri námahe vytvára. Je však potrebné ísť naplno. Či už pri kardiu, alebo silovom zaťažení a už žiadny deň nebude pre vás zlý.

Budete krajšou

Nehovoríme, že na počkanie omladnete, ale vaša pokožka bude hneď napnutejšia, farba prirodzenejšia a po rannom cvičení budete pre mužov pôsobiť atraktívnejšie. Vylúčite dostatok feromónov, ktoré si udržíte aj po sprchovaní. Ak začnete ráno cvičiť, muži budú na vás pozerať omnoho obdivnejšie.

Skoncujete s lenivosťou

Cvičenie na ráno je obrovský motor. Ak patríte k tým, ktorých opantal zlozvyk zlého vylihovania, tak práve z tohto vás ranné cvičenie dostatočne rýchlo vylieči. Prvé rána budú kruté ako ruské mrazy, ale verte či nie, ak sa dostanete do rutiny, už vás ani nenapadne vylihovať. Ráno budete vstávať nabitá energiou, pripravená si poriadne pretiahnuť kosti. To dokonca aj v dni, keď si doprajete prestávku v cvičení. Po zobudení vyskočíte z postele a nehrozí žiadne unavené tackanie sa po byte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #cvičenie #raňajky #šťastie #optimizmus #lenivosť

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...