Ženský imunitný systém je silnejší ako mužský

Trošku posmrkáva a už je veľmi blízko smrti? Náš muž! Vedci teraz zistili: "Smrteľná mužská chrípka skutočne existuje!"

28.03.2016 11:00
lekár, nemocnica, teplota, horúčka, teplomer,... Foto:
Muži to nepreháňajú. Buďme trpezlivé.
debata

Tečie mu z nosa, kašle

Ľahké prechladnutie, povedali by sme. Tvári sa, akoby ho napadol agresívny vírus chrípky, ktorý ho nasledujúce dva dni dostane do hrobu, ak okamžite nezakročí a nevyskúša úplne všetko. Rodinné balenie vreckoviek, hektolitre čaju, ale nech nie je príliš horúci… Všetky lieky nech sú blízko pri posteli. Prečo muži už-už zomierajú, keď ich trápi takáto ľahká diagnóza? Žena by sa s ňou vysporiadala úplne inak.

Smrteľná mužská chrípka

Ak váš priateľ trpí na „smrteľnú mužskú chrípku“, potom by ste mu mali preukázať trpezlivosť a porozumenie. Pretože podľa aktuálnej štúdie je pre mužov prechladnutie skutočným bremenom. Vedci z univerzity v Pennsylvanii objavili mužov, ktorí mali slabší imunitný systém ako ženy. Jedným slovom: Ženské telo sa vyrovnáva v boji proti vírusom a baktériám lepšie než mužské. Ženský imunitný systém je skrátka silnejší ako mužský.

Inak u mužov, inak u žien

Každý človek má 23 chromozónmov, ktoré sa nachádzajú v každej bunke organizmu. Chromozómy sú zväzky DNA, ktorá zahŕňa asi dvetisíc génov. Dokopy obsahuje 46 chromozómov všetky informácie o konkrétnom organizme. Pár chromozómov spočíva u mužoch z jedného X-chromozómu a jedného Y-chromozómu, u žien z dvoch X-chromozómov.

Nie je to len výhoda

Podľa lekárov leží v zdvojení X-chromozómov príčina nadradenosti ženského imunitného systému. Ženy však naopak trápia častejšie autoimunitné ochorenia. Žiaľ, silnejší imunitný systém nemá len výhody. Pretože autoimunitné ochorenia – aj choroby, pri ktorých imunitný systém napáda vlastné telo – pochádzajú práve z tohto dôvodu u žien častejšie. Reuma, roztrúsená skleróza alebo lupus (chronický zápal ciev rôznych orgánov), postihuje prevažne ženy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chrípka #vírus #imunitný systém #liek #chromozóm #reuma #bremeno

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...