Sedem praktických tipov pre zdravý život

Vedci, dietológovia, lekári aj duchovní učitelia spojili sily a svetu predstavili sedem jednoduchých pravidiel, podľa ktorých sa dá dospieť k šťastnému, zdravému a fit životu.

13.03.2016 13:20
smiech, šťastie, dobrá nálada Foto:
Zdravý život sa skrýva aj v úsmeve a pozitívnom prístupe.
debata

Skoncujte so zlozvykmi

Telo nemôže byť zdravé, ak mu škodíte a nemôžete byť plne šťastní, ak bojujete sami so sebou . Skoncujte s tým, čo vás trápi. Je to predpoklad, aby ste si vytvorili zdravie aj šťastie.

Dajte si čokoládu

Kocka pravej čokolády každý deň predstavuje recept na správny prídel antioxidantov a hormónov šťastia. Dokonca nepredstavuje ani záťaž pre vašu líniu. Pokojne si toto potešenie doprajte. Budete sa cítiť príjemnejšie aj zdravšie.

Strážte si čísla

Nemala by vás zaujímať iba váha, ale aj podiel tuku k svalom, čísla vášho krvného tlaku, pulzu, cholesterolu, hladiny cukru. Nepovažujte preventívnu prehliadku u lekára každý rok za zbytočnosť.

Hýbte sa

Pohyb je skutočne základ. Sedenie sa už dnes svojimi negatívnymi vplyvmi dostáva na úroveň fajčenia. Minimálne 30 minút aktívneho pohybu denne je pre telo nutným minimom. Ak sa budete viac hýbať ako sedieť, pracujete na zdravom a šťastnom živote.

Nežite osamote

Človek je spoločenský živočích. Ľudia, ktorí žijú single sú možno moderní, ale žijú kratšie. Ak nemáte stabilného partnera, nerezignujte na kamarátov, spoločnosť a kontakt s ľuďmi. Život vo dvojici sa však pre človeka javí ako najzdravšia forma prežitia.

Pite viac aj menej

Doprajte svojmu telu dostatok čistej vody. Aj zeleného čaju, sem – tam pohár vína, nie je zlé ani pivo v primeranom množstve. Určite však treba obmedziť bublinkové a najmä nápoje plné cukrov a farbív, nehovoriac o energetických pliagach modernej doby.

Majte hobby

O deviatej do práce o osemnástej sa dostať domov, zaspať a ráno vstať. V starobe budete ľutovať ako ste čas, ktorého vám nikto nepridelí viac, premrhali. Stačí iba malé hobby. Sebarealizácia a možnosť zanechať po sebe niečo vlastné má vplyv na šťastie aj zdravie človeka, pretože tieto svety sa v našom organizme neskutočne preplietajú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #radosť #šťastie #zivot

+ Stanovte si svoj jedálniček a dodržiavajte presné časy kedy jete.
Vydržte v maximálnom tempe a dostanete sa tam,...

+ Všetko je len o pohodlí, ak budete chcieť cvičiť tak cvičiť budete.
Dodržiavajte pracovnú zmluvu, v opačnom...