Chudnete? Tieto časy dňa sú pre vašu pevnú vôľu postrach

Držíte diétu a snažíte sa jesť podľa pravidiel, ktoré vám odporučil tréner či nutričný poradca. Pozor, toto vás ohrozuje!

25.02.2016 16:30
maškrtenie, sladkosť, práva, žena, pokušenie Foto:
Aj v práci nás zvykne "honiť mlsná"... Pozor na 15:00...
debata

Ako píše britský Daily Mail, podľa výskumov odborníkov sú počas dňa tri časové momenty, keď naše telo a tiež psychika bojujú so záchvatom hladu a jeho uspokojením prostredníctvom niečoho nezdravého. V čase, keď je diéta prísna a vy rátate kalórie tak, ako vám to poradili, odborníci, dokážu podobné chvíle poriadne narušiť váš jedálniček. Netreba pritom myslieť len na „diétkarov“. Maškrtenie totiž láka aj ľudí, ktorí sa v žiadnom chudnúcom programe nenachádzajú.

Reč je konkrétne o časoch 11.01 predpoludním a potom 15:00 a 21:30. Autori štúdie z firmy Forza Supplements nazvali tento čas tzv. „maškrtnou minútkou“. Zástupcovia pritom jednotlivé časy zdôvodňujú aj tým, čo im predchádza. V prípade predobedňajšieho záchvatu hladu je to najčastejšie neraňajkovanie. Mnohí ľudia, ktorí sú schudnúť majú totiž pocit, že vynechaním raňajok sú o krok bližšie k vysnívanej váhe. Lenže nedostatok energie nás zhodí do ešte väčšej šlamastiky.

Popoludňajšie mlsanie spôsobuje najčastejšie pracovný stres a predspánkové návštevy chladničky sú najmä výsledkom celodennej únavy. Dôležité pritom je, ak naozaj chudnete a chcete schudnúť, aby ste si dávali pozor aj na rôzne pokušiteľské miesta. Reč je napríklad o kaviarňach s koláčikmi, ale aj plnej mise pred televíznou obrazovkou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #maškrtenie #Pokušenie

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...